Апокалиптично: ЦСКА може да изгори за 3 сезона в Европа


Апокалиптично: ЦСКА може да изгори за 3 сезона в Европа

1377 0

Адвокат Борис Колев, който представляваше ЦСКА пред Арбитражния съд (КАС) в Лозана по делото срещу бившите футболисти Нилсон и Тенгариня, разясни наказателната санкция на УЕФА към ЦСКА заради нарушения финансов феърплей и глобата от 200 хиляди евро.

"Двете страни са сключили споразумение по членове 14 б и 15 от Процедурния правилник на клубния контролен финансов орган към УЕФА. Относно условното наказание успях да намеря решението от 3 май 2012 г. и там пише, че ЦСКА се изключва от участие в следващия турнир на УЕФА, за който се класира през следващите три сезона. Това изключване се спира за пробационен период от три години. Това означава, че при евентуално неспазване на споразумението с УЕФА случаят ще се изпрати на осъждащия орган на клубния контролен финансов орган и той ще решава какво наказание да наложи и дали следва да се активира това условно наказание от преди 3 години. Засега при спазване на споразумението няма такава опасност", каза Колев пред "7 дни спорт".

Той обаче отказа да коментира как е минала пледоарията му пред съдиите на ФИФА.

Ако делото бъде загубено, "армейците" няма да имат право да привличат нови футболисти за два трансферни периода и ще трябва да платят обезщетение в размер на 500 хиляди евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички