Клубове на ЦСКА задлъжняха с 222 000 лв.


Клубове на ЦСКА задлъжняха с 222 000 лв.
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

1377 0

Осем от големите клубове на ЦСКА дължат на държавата 222 769 лв. за консумативи и наеми на базата, която ползват, установи вестник "Преса". Става въпрос за залите на 4-ти километър и в местността Къро.

Задълженията излязоха наяве, след като представители на обединения спортен клуб на "червените" се оплакаха, че не срещат разбиране от Министерството на младежта и спорта. Ведомството е собственик на базите и в последните 3 години се опитва да си събере парите. Част от спортните организации обаче не желаят да плащат за ползваните зали и за изразходваните битови консумативи.

С най-сериозни задължения са отборите на волейболния ЦСКА, които са натрупали 75 354 лв. от наеми за 3 години и още 33 951 лв. за ток. Това означава, че те не са давали пари за базата, откакто са подписали договор през 2012 г.

Другият клуб, който е натрупал огромна сума, е баскетболният - 36 939 лв. На трето място по дългове е хандбалът на "червените". Те не са плащали наеми година и половина на обща стойност 22 665 лв. Независимо от големите си задължения обединеният клуб ЦСКА се жалва, че е поставен в "неравностойно" и "унизително" положение. В същото време част от отборите дори отказват да подпишат договори за ползване на базата, но не я и напускат, което означава, че стоят в залите незаконно.

Министерството на младежта и спорта вече си търси по съдебен път 157 000 лв. от клуб по езда, фехтовка и модерен петобол, който беше взел басейна "Червено знаме", но не изпълняваше договора си. Въпреки инвестиционните задължения на наемателя съоръжението е потънало в руини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички