Амос Юга: Искаме да сме шампиони на България, а не на зимната подготовка


Амос Юга: Искаме да сме шампиони на България, а не на зимната подготовка
Снимка: Lap.bg

1199 0

Един от лидерите в ЦСКА - Амос Юга, говори пред медиите след втората загуба от общо трите изиграни контроли по време на зимния подготвителен лагер на турска земя. Това се случи след днешното поражение с 1:3 от третия във временното класиране на Австрия - ЛАСК Линц. 

Африканецът заяви, че всички в отбора искат да станат шампиони на България, а не на зимната подготовка, което бе пряк отговор към фенските нападки. В социалното пространство те частично се обединиха около мнението, че любимците им отново няма да станат шампиони. 

Опитният дефанзивен футболист добави, че в тези мачове се вижда къде са грешките и играчите могат да си вземат поуки до началото на пролетния полусезон в Първа лига и не очаква отпускане.

"Играхме срещу много сериозен отбор. Първите 10 минути беше трудно, защото не знаехме как да пресираме. След това бяхме на по-добро ниво. Имахме ситуации, бяхме по-агресивни, въпреки че получихме два гола. Когато имаш възможност, трябва да вкараш, но ние не успяхме.

Всички сме доволни от лагера, искахме да играем срещу сериозни съперници. Искаме да сме шампиони на България, а не на зимната подготовка. Добре е сега да губим, защото няма да се отпуснем в началото на полусезона. Не е добре да губим, трябва да печелим, но така се вижда къде са ни грешките. Не сме доволни от загубата, но трябва да знаем, че това не е шампионата, а ние искаме да сме шампиони.

Ще опитаме да сме пред Лудогорец. Трудно се става шампион, имаме още много мачове. Най-важни ще са първите срещи, защото ако загубим точки, Лудогорец ще се възползва от това. Трябва да се фокусираме върху себе си. Ако играем както през есента, имаме своите шансове. Ако правим грешки, ще бъде много трудно", сподели Юга.

Вижте кой играч напусна лагера на ЦСКА в Турция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички