Александър Гицов се обясни в любов на ЦСКА и посочи основния проблем в отбора


Александър Гицов се обясни в любов на ЦСКА и посочи основния проблем в отбора
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3171 0

Помощник-треньорът на Нестор Ел Маестро в ЦСКА - Александър Гицов, даде любопитно интервю пред клубната медия, в което говори за своя растеж като треньор, за връзката с наставника на "червените", но в същото време посочи какъв е основният проблем в момента на клуба, на който той е фен от дете.

Думите на Гицов

"Тренировъчният процес лично като наблюдения, смятам, че разликата между българския футбол и западния футбол е в интензитета на тренировка и чисто игровия такъв. Често си говорим, че критикуваме българския футбол, защото липсва скорост и че всичко се случва бавно. Смятам, че това е основното нещо, което се опитваме да променим. Търсим този вертикален стил на игра, който ценят на запад и точно този, който много хора обичат да гледат уикенда пред телевизията".

"Всичко опира до футболна култура и възпитание. Има играчи, които са възпитани по един начин и са минали един начин на обучение. Естествено, да промениш този начин е въпрос на време, а в клуб като ЦСКА знаем, че то не е много налично. Това е нещо, което в дни нещата не се получават много добре, но като цяло играчите се борят много и полагат усилие и в това отношение не сме имали проблем с тях".

"Основният проблем е чисто психологически. Въз основа на това, което момчетата и отборът е изживял предния сезон. Разочарованието от мача с 1948-а и след изпуснатата дузпа, изгубената титла. Смятам, че това е бреме, което още тежи на отбора, тъй като аз като фен, който е бил на последния мач, когато ЦСКА стана шампион за последно - знам колко много означава това за хората в клуба и за играчите, които са израснали с този отбор".

"ЦСКА трябва да играе доминиращ футбол и да контролира това, което се случва на терена. ЦСКА не трябва да се страхува и да се съобразява с никого. Качеството трябва да е различно - както при всеки треньор, който влиза в средата на сезона - ще отнеме някакво време да се разбере коя е най-удачната позиция за всеки играч и кое приляга най-много на даден играч, за да може треньорския екип да извлече най-доброто".

"Смятам, че последните два мача срещу Ботев Вр и Черно море бяха крачка напред. Резултатът срещу Черно море обаче не бе това, което всеки свързан с клуба иска. Ако погледнем статистическите данни като очаквани голове трябваше да спечелим мача. Клуб като ЦСКА трябва да създава повече положения от противниковия отбор - беше далеч по-добре от първите мачове със Сепси и Славия".

"Самият аз съм голям фен на ЦСКА. 19 години от живота си съм прекарал като фен на сектор "Г". Прекарах 16 години в Австрия, след като заминах любовта ми към клуба бе от разстояние. Привързаността ми към клуба винаги е била налична".

"Прекарах 1 седмица при него в Щурм Грац. Наблюдавах тренировъчния процес и начина, по който работи. След това продължихме да поддържаме контакт. Със сигурност от това, което видях в Щурм Грац - желанието да работя с него бе налично. Когато той се свърза с мен не съм се колебал дали въобще имам желание да работя с него. Мечта е на всеки фен този момент. През годините нещата се стекоха така, че да не се връщам в България. Имало е едно-две предложения, но нищо конкретно".

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЦСКА отнесе сериозна глоба от ДК към БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички