Адвокатът на ЦСКА: За пореден път целят да ни дискредитират с подмолни трикове и брутални манипулации


Адвокатът на ЦСКА: За пореден път целят да ни дискредитират с подмолни трикове и брутални манипулации
Снимка: LAP.bg

2332 0

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов взе отношения по повод информацията, че от ЦСКА 1948 са спечели съдебното дело, заведено от „Ред Енимълс“ през 2020 г. относно използването на армейската емблема, която в момента е запорирана. Според него това ще се промени още днес, а загубата на гражданското дело далеч не е фатална. Освен това той разкри, че ЦСКА е спечелил две дела в патентното ведомство, заведени от същия клуб.

"Става въпрос за гражданско дело, което ние заведохме срещу тях, преди да свалят нашата емблема от артикулите и екипите си. Нашите претенции бяха, че те я ползват неправомерно. В хода на делото те публично смениха своята емблема, след като по наш сигнал полиция влезе в офисите им и установи, че продават множество артикули с неправомерно използваната наша емблема, за която заплатихме над 8 милиона лева", обясни Трендафилов.

"След като я махнаха от екипите си, беше ясно, че ние ще загубим делото, но в това няма нищо фатално. Претенцията на ЦСКА бе единствено и само те да спрат да ползват нашата емблема, което се случи. Не сме търсили нито обезщетение, нито нищо от тези… не искам да ги квалифицирам. Въз основа на тези адвокатски хонорари в размер на 3-4 хиляди лева, които ние вече сме им изплатили изцяло, те заведоха изпълнително дело. Най-вероятно още днес частният съдебен изпълнител ще го прекрати", каза още той пред "Тема Спорт".

"От ЦСКА 1948 заведоха още две дела за нашата емблема в патентното ведомство, с претенции едва ли не, че нямаме право да я ползваме, въпреки че сме заплатили за нея над 8 милиона лева. И двете дела бяха спечелени от нас, но това от онзи клуб не го обявяват. Най-хубавото от днешните събития, които за пореден път целят да дискредитират ЦСКА пред широката общественост с подмолни трикове и брутални манипулации, е, че съдебните решения еднозначно определят, че емблемата е само и единствено на ЦСКА и нито едно трето лице няма право да я ползва някога занапред, без значение дали е клубът на Гьонов и Найденов или някой друг. Те могат да си измислят всякакви емблеми, които и сега си носят, но емблемата на ЦСКА нямат никакво правно основание да използват, защото ще им бъде търсена наказателна отговорност, тъй като това е престъпление", категоричен бе Трендафилов.

Още актуални новини около ЦСКА ще намерите на следния линк!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички