В Нигерия за Отабор: Играч, избрал да играе в България, не заслужава повиквателна в националния тим


В Нигерия за Отабор: Играч, избрал да играе в България, не заслужава повиквателна в националния тим
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

5932 0

Голям шум вдигнаха в Нигерия по повод повиквателната от националния отбор към футболиста на ЦСКА Вив Соломон-Отабор. Според soccernet.ng, тя е напълно незаслужена и е вследствие натиск на агента на играча върху селекционера Гернот Рор. Младият футболист беше повикан за контролата с Бразилия на 13 октомври, като заместник на контузилия се Самуел Калу.

"И така, повиквателната оправдана ли е? Абсолютно не, особено като се има предвид, че има играчи, които са се представили доста по-добре от него през този сезон. 22-годишният футболист е играл 10 пъти за ЦСКА през този сезон, но е играл 90 минути само веднъж. В тези 10 участия той успя да направи една самотна асистенция, което е малко за крило, играещо в лига като българската", пише медията от Нигерия.

Според колегите, далеч по-заслужили от Вив Соломон-Отабор за повиквателна са Чидера Еджике от Хееренвеен и Дейвид Окереке от Брюж. И двамата, според медията, са постигнали по-добри неща в далеч по-силни първенства.

"Те бяха двамата най-добри нигерийски играчи в Европа през тази кампания, а фактът, че представянето им беше пренебрегнато от някой, който търси национали в България, повдига въпроса дали Рор не е бил принуден. В Нигерия е обичайна практика агентите на играчите да лобират пред служители на федерацията, за да повикат техни играчи в националния тим и такъв може да е случаят с Отабор", отбелязва soccernet.ng.

"Фактът, че Отабор напусна Англия в млада възраст, за да отиде в лига като българската, говори много за неговите качества и не би трябвало той да бъде повикан. Въпреки че това е приятелски мач, повикването трябва да се основава на заслуги. Отабор не е направил нищо грандиозно, за да спечели повиквателна и трябва да е поканен по директивата на служители във федерацията", пише още нигерийската медия. Вижте в този материал историята на друг нов играч на ЦСКА - Денис Давидов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички