Стоилов за проблема с Домусчиев: Ако трябва, ЦСКА ще стигне до края


Стоилов за проблема с Домусчиев: Ако трябва, ЦСКА ще стигне до края
Снимка: Официален сайт на Литекс

12980 0

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов разкри своето мнение относно феърплея в българското първенство и коментира срещата между премиера Бойко Борисов и собствениците на Лудогорец, Левски и ЦСКА тази седмица.Ето какво заяви Стоилов пред bTV.

Г-н Стоилов, защо беше необходима тази среща точно преди началото на сезона? И трябваше ли да има обещания на глас за феърплей?

- Откакто беше въведен новият формат в А група преди три години, има много скандали, които притесняват доста от нашите фенове. Тази среща беше наложителна и бе добре да седнат и да се разберат за някои неща, най-вече феърплея

Какви изводи могат да се направят след срещата?

- От доста време съм във футбола, много съм видял и дано тази среща този път има някакъв ефект, най-вече върху феърплея в първенството. И оттам феновете да се наслаждават на честен футбол.

Няма ли до момента феърплей? Как да тълкуваме думите на Гриша Ганчев, че оттук нататък няма да се хващат съдии и да се пробиват отбори? Да разбираме, че досега са се случвали такива неща?

- Вижте последните два кръга от миналия сезон и ще си направите изводите.

Какво ще видим там?

- Черно море излезе с юношите срещу бъдещия шампион Лудогорец. Ние какво можем да направим? Има други органи, които трябва да се самосезират. За много по-малки неща през годините са се сезирали, а сега всички мълчат.

Каква е цената на един договорен мач?

- Не мога да ви кажа, аз не съм участвал в такова нещо. Може би към друг човек трябва да зададете тези въпроси, не към нашия клуб.

Има ли натиск върху съдии?

- Аз си правя изводи от това, което се случва на терена. Най-пресният пример е за Суперкупата преди една седмица. Имаше ситуации, които са фрапиращи и винаги грешките са в една посока, към един отбор. В последните три години бъркат винаги в една посока.

От ЦСКА неведнъж сте казвали, че тази посока е Лудогорец. Вярвате ли, че след срещата нещата може да се променят?

- Не вярвам, че могат да се променят нещата, но нека да изчакаме и да видим. Тази година ще е показателна.

ЦСКА хвърля обвинения от доста дълго време...

- Не хвърлям, а мога да покажа извадки от мачове, в които да се види, че винаги се бърка в едната посока. Има си факти.

Защо не сте оптимист, че нещата могат да се променят?

- Защото познавам футболната действителност в България. Но щом премиерът се е заел .. Ако той не може да промени тези неща със своя авторитет ... Нека видим какво ще се случи.

Сигнализирахте за монопол върху ТВ правата и това, че Кирил Домусчиев заема 4 ръководни позиции. Какво очаквате да се случи в тази насока? Срещате ли подкрепа от Левски?

- По принцип имаше една среща и мисля, че Левски също са изразили тази позиция. Двата най-големи клуба са най-потърпевши. Ние направихме постъпки, ако трябва, ще стигнем до края.

Притеснени ли сте, че срещу ЦСКА може да играят с непозволени методи?

- То е така вече три години, така че няма какво да ни притеснява. Даже през последната година не съм давал интервюта след всеки мач, в който се чувстваме ощетени. Няма смисъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички