Скандален автогол не попречи на ЦСКА в битката с Черно море


Скандален автогол не попречи на ЦСКА в битката с Черно море
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6742 0

Отборът на ЦСКА записа шеста победа от началото на сезона, след като се наложи с 3:1 над гостуващия на "Българска армия" Черно море. С тази победа играчите на Нестор Ел Маестро временно се изкачиха на върха в Първа лига, като имат актив от 19 точки след 8 мача. Същият брой точки има и тима на Левски, който е с мач по-малко.

Срещата започна блестящо за домакините и още в 15-а секунда те вече водеха с попадение на Едвин Джеси. След 15' игра обаче Витаутас Черниаускас си вкара ужасяващ автогол, с което резултатът бе изравнен.

"Червените" обаче не допуснаха изненада и до края на срещата вкараха още две попадения, за да си гарантират трите точки. Още преди почивката Кирил Десподов изравни с блестящо изпълнение на пряк свободен удар, а половин час преди края на срещата Рубен Пинто, с удар от над 20 метра, оформи крайния резултат - 3:1.

Още с първия съдийски сигнал защитата на ЦСКА изсипа топката в половината на Черно море, където Едвин Джеси ритна топката към вратата, удари се в гредата и се върна на крака на играча на "червените", който при добавката този път бе точен. При ситуацията останаха сериозни съмнения за нарушение, след като при първия удар Джеси удари с бутоните Макенджиев, но сигнал не последва.

В 15' гостите стигнаха до много куриозен гол. Божидар Чорбаджийски върна към Витуатас Черниаускас, който опита да изрита топката, но вместо това кълбото мина под кръка му, удари се в опорния му крак и придоби фалц, който се оказа неспасяем - 1:1.

В 29' на мача като по чудо ЦСКА отново не излезе напред в резултата. С доста спорен пас Десподов, който бе в засада, бе изведен срещу Макенджиев, но стражът отрази удара на звездата на "червените". Последва добавка от Джеси, но защитник на гостите се хвърли пред топката и опази вратата.

6' преди края на срещата Десподов се реваншира за пропуска и отбеляза 4-я си гол от началото на сезона. Крилото изпълни по безапелационен начин свободен удар, като Макенджиев нямаше шанс да се намеси.

В 58' играчите на Нестор Ел Маестро стигнаха до трето попадение в срещата, след като Рубен Пинто буквално разстреля Благой Макенджиев с гол от над 20 метра.

Преди мача

Отборът на ЦСКА стартира отлично сезона с три поредни победи в Първа лига, но последва спад и загуба от шампиона Лудогорец. Играчите на Нестор Ел Маестро се отърсиха от поражението с бой над Верея, но още в следващия кръг "канарчетата" от Ботев "свалиха отново усмивките" от "червените" лица с нулево реми в Пловдив.

Съперникът днес е Черно море, който също играе на приливи и отливи. Играчите на Илиан Илиев са на 5-а позиция в подреждането с три победи от седем мача и 12 точки.

ЦСКА: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 14. Лясков, 15. Малинов, 19. Десподов, 27. Секулич

Черно море: 88. Макенджиев, 38. Ндонгала, 33. Енчев, 70. Димов, 23. Хасани, 10. Василев, 71. Панайотов, 16. Витанов, 41. Кононго, 9. Фенуш, 99. Кики

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички