Голям празник на "Васил Левски", но без победител между ЦСКА и Лудогорец в юбилея на "червените" (ВИДЕО + СНИМКИ)


Голям празник на "Васил Левски", но без победител между ЦСКА и Лудогорец в юбилея на "червените" (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6111 0

Отборите на ЦСКА и Лудогорец не се победиха в дербито на 33-я кръг от Първа лига. Двата отбора не успяха да си вкарат гол и така срещата завърши 0:0 в 70-годишния юбилей на "червените".

Още в миналия кръг "зелените" си бяха гарантирали седмата поредна титла в България и очаквано в днешната среща Димитър Димитров остави някои от основните си играчи на пейката.

ЦСКА пък сътвори страхотно шоу на националния стадион "Васил Левски", в което участваха много гости.

Срещата започна равностойно с няколко положения пред двете врати. Първо ЦСКА застраши вратата на Лудогорец, а последва и лек натиск на шампионите, но без нищо опасно за двамата вратари.

Първата реална опасност беше в 14' и бе за домакините. Кристиян Малинов напредна от дясно и стигна до аутлинията, от където върна към точката за дузпата, но там нямаше негов съотборник и топката бе изчистена.

След 25' играта се успокои, а битката се пренесе в средата на терена. Първият точен изстрел за Лудогорец пък го насочи бившият играч на "червените" Лукас Саша, но ударът бе прекалено слаб и Черниаускас улови без затруднения.

В края на първото полувреме Якуб Швиерчок имаше шанс да се разпише, след като добре се завъртя и отправи удар в близкия ъгъл. Черниаускас обаче внимаваше, разтегна се максимално и отби кълбото в страничната греда.

Втората част започна отлично за ЦСКА и още в 46' Хеан Бланко се откъсна от Козмин Моци и остана на стрелкова позиция, но Никола Попов правилно спря атаката на "червените" заради игра с ръка на нападателя.

В 70' дойде най-добрата възможност за отбелязване на гол и тя бе за столичния тим. Манолев добре намери Десподов, който отправи силен удар, но топката се спря в страничната греда. 

Празненствата започват!

Една от най-интересните случки на 05 май свързани със 70-годишния юбилей на ЦСКА се разигра по-рано днес на стадион "Българска армия". Двама големи привърженици на отбора - Диана и Велизар Драгомирови сключиха граждански брак на стадиона. Това е и мястото, където двамата се запознават преди 8 години.

Легендите на ЦСКА Димитър Бербатов и Христо Стоичков пък се снимаха за спомен преди началото на срещата. Те се качиха в един от хеликоптерите на военновъздушните сили, където запечатаха мига.

В празненствата се включиха и легенди на тима от волейбола, баскетбола, бокса, вдигане на тежести, художествена гимнастика и много други. Те бяха наградени по случай 70-а годишнина, след което се насочиха от Сектор А, за да наблюдават срещата.

Очаквано голямата фенка на "червените" Йорданка Христова изпя химна на тима, а водещ на шоуто е друг голям привърженик на ЦСКА Ники Кънчев.

Преди мача

Отборът на ЦСКА приема днес Лудогорец на "Васил Левски". Освен голямото дерби, "червените" празнуват и своя 70-годишен юбилей, а по-рано днес бяха поздравени лично и от президента на Република България Румен Радев. 

Столичният тим е подготвил специално шоу за своите фенове, което ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg. Началото на подготвената програма е 18:00 часа.

Лудогорец ще играе свободно в предстоящия мач, след като в миналия кръг си гарантира титлата в страната при поражението именно на ЦСКА от Ботев Пловдив.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 3. Телес, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Бланко, 11. Манолев, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго

Лудогорец: 1. Броун, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 8. Лукас Саша, 30. Моци, 2. Форстър, 32. Пластун, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 93. Мисиджан, 70. Шверчок

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички