ЦСКА капитулира срещу Ботев и връчи титлата на Лудогорец


ЦСКА капитулира срещу Ботев и връчи титлата на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4100 0

Отборът на Ботев Пловдив победи ЦСКА в мач от 32-я кръг на Първа лига с 2:1. Срещата на стадион Коматево означава и че Лудогорец е новият стар шампион на България, след като "орлите" вече са недостижими за "червените" на върха.

Столичният тим отново демонстрира проблемите в защита, които тормозят тима през пролетта и благодарение на грешка на Николай Бодуров, Жоао Пауло се разписа и даде аванс на своя тим.

След почивката момчетата на Стамен Белчев тръгнаха да търсят обрат и стигнаха до изравнително попадение благодарение на Хеан Бланко. 8' по-късно обаче Стивън Петков върна аванса на своя тим с 12-я си гол за сезона, с което оформи и крайния резултат.

В добавеното време на срещата нещата станаха още по-интересни, след като бе отсъдена дузпа за гостите за игра с ръка на Йордан Минев. При повторенията не се видя добре дали бранителят има вина, но Кайзер отрази удара на Бланко, с което дойде и последният съдийски сигнал.

Срещата започна силно за ЦСКА, но Ботев удари първи в срещата. След половин час игра в Коматево Николай Бодуров направи груба грешка, от която се възползва Жоао Пауло. Бразилецът вкара в далечния ъгъл, след като кълбото му бе предоставено.

Втората част започна силно за "червените" и само 2' след подновяването на играта те стигнаха до изравнително попадение. По нищо не се виждаше как играчите на Стамен Белчев ще догонят съперника, предвид показаното през първата част. В 47' обаче Тиаго центрира прекрасно в наказателното поле, където Хеан Бланко бе над всички и с глава направи 1:1.

Само 8' след получения гол, играчите на Николай Киров реагираха. Йордан Минев центрира от ляво, а Стивън Петков с добре премерен удар от воле направи 2:1.

Драмата дойде в последните минути на срещата, когато ЦСКА търсеше спасението от поражението. В добавеното време Йордан Минев бе изгонен за игра с ръка в наказателното поле, като ситуацията бе доста спорна. Последва дузпа за "червените", а Кайзер улови изпълнението на Бланко, след което дойде и последният съдийски сигнал.

Преди мача

Отборът на Ботев Пловдив приема в своя дом втория в класирането ЦСКА. "Жълто-черните" не са в най-добрата си форма, като в последните три мача в Първа лига нямат победа, записвайки две загуби и едно равенство. При последната среща между двата тима "канарчетата" загубиха на "Българска армия" с 4:1.

Отборът на Стамен Белчев също е в лоша форма. Играчите допуснаха серия от незадоволителни резултати, с което се простиха с мечтата си за дубъл. Преди месец те бяха претенденти за титлата и Купата на България, но първо допуснаха Лудогорец да дръпне с 13 точки на върха преди днешната среща, а след това отпаднаха и от Левски в 1/2-финалите за Купата. При поражение днес на ЦСКА, тимът на Лудогорец ще стане шампион.

Състави:

Ботев Пловдив: 22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 23. Минев, 10. Юсеин, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Диого, 37. Жоао Пауло, 20. Петков

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Бланко, 8. Джеси, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички