ЦСКА се измъчи, но спечели срещу Септември


ЦСКА се измъчи, но спечели срещу Септември
Снимка: БГНЕС

4317 0

Отборът на ЦСКА постигна трудна победа с 1:0 над новака в Първа лига Септември в мач от петия кръг, игран на националния стадион "Васил Левски". Единственото попадение в срещата вкара Рубен Пинто в края на първата част.

С тази победа момчетата на Стамен Белчев продължиха победната си серия и вече са с три поредни успеха. "Червените" се изкачиха и до втората позиция, като с 10 точки са на една зад лидера Черно море, който по-рано днес направи 1:1 със Славия на "Тича".

В последните 25' домакините играха с човек по-малко, след като Ишамел Байду бе изгонен за втори жълт картон. Момчетата на Димитър Васев пък остават с 3 точки на 12-та позиция.

Срещата започна с видимо превъзходство на ЦСКА, но чистите голови положения пред една от двете врати липсваха почти през цялата първа част.

В 44' "червените" направиха три фрапантни пропуска в рамките на 30 секунди. Балонно центриране към Каранга, което той опита да превърне гол се ударни в напречната греда. Последва ножичен удар на Дюлгеров, който се спря също в горната греда, а секунди по-късно последният имаше нов шанс, но отново изпусна.

Само минута по-късно обаче 31-кратните шампиони на България поведоха след ужасяваща грешка на стража на Септември, който опита да изчисти при преса на Каранга, но подаде на Пинто, който нямаше проблем да вкара в опразнената врата.

В началото на втората част домакините търсеха изравнителното попадение и бяха близко до него в 48', когато Байду центрира, а Романов засече с глава, но Черниаускас спокойно улови кълбото.

В 64' на срещата тимът на Септември остана с човек по-малко, след като за втори жълт картон бе изгонен Ишмаел Байду.

В последните 20' на срещата темпото на игра падна, като домакините бяха видимо уморени от численото превъзходствто на ЦСКА.

Преди мача

Отборът на ЦСКА трудно стартира кампанията в Първа лига, но последваха две категорични победи с 2:6 над Ботев Пловдив и 4:1 над Локомотив Пловдив

Септември от своя страна е отборът в Първа лига с най-слабата атака, реализирайки едва едно попадение. Момчетата на Димитър Васев обаче имат една победа в първенството, но и две поражения.

Състави:

Септември: Валентин Галев, Антони Иванов, Богомил Дяков, Борис Галчев, Владислав Романов, Даниел Георгиев, Ишмаел Байду, Петър Генчев, Румен Трифонов, Траян Траянов, Мартин Тошев

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Рубен Пинто, Кевин Меркадо, Станислав Манолев, Тиаго, Александър Дюлгеров, Кристиян Малинов, Фернандо Каранга

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички