Взривоопасната "червена" атака не подмина и Локомотив (Пловдив)


Взривоопасната "червена" атака не подмина и Локомотив (Пловдив)
Снимка: БГНЕС

4379 0

ЦСКА стигна до нова категорична победа над тим от Пловдив. След като през миналата седмица "червените" показаха атакуващата си мощ срещу Ботев за победата с 6:2, днес на "Българска армия" възпитаниците на Стамен Белчев биха с 4:1 Локомотив (Пловдив), а изпуснаха да вкарат поне още няколко попадения.

"Червените" наложиха волята си от самото начало на срещата, след като новото попълнение Тиаго откри още в 12'. 15 минути по-късно Кристиан Малинов, който за втори път започва титуляр, се разписа за 2:0.

След почивката в 61' след прекрасна контраатака Каранга се разписа, добавяйки гол към отличната си игра през целия двубой. В 74' Димо Бакалов успя да намали за 3:1, но само 4 минути по-късно поредната бърза акция отляво доведе подаване към Манолев и 4:1 в полза на "армейците".

Победата е втора поредна за ЦСКА, след като отборът започна с равен и загуба тазгодишното си участие в Първа лига. "Червените" обаче играят все по-добре от мач на мач и вече приличат на отбор, който може да се бори за титлата с абсолтния хегемон Лудогорец. Воденият от Стамен Белчев тим е със 7 точки и се изравни с Лудоорец за второто място. "Орлите" са с мач по-малко, а лидер след 4 кръга е Черно море.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 12' след сериозен натиск "червените" поведоха. По дясното крило Манлоев надигра Бедиме и влезе в наказателното поле. Той центрира топката, която беше избира от Пиргов, но тя попадна в Тиаго - прехвърлящ удар срещу връхлитащия вратар и топката се озова в мрежата за 1:0.

Това накара гостите да погледнат по-сериозно към вратата на Черниаускас, като Бакалов и Умарбаев създадоха две положения за "смърфовете", но до гол не се стигна.

В 27' обаче домакините нанесоха втори тежък удар за Локомотив. Меркадо намери отлично Манолев в наказателното поле, който от своя страна свали за Малинов - удар на юношата на Литекс и 2:0 в полза на "червените".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените" намалиха оборотите през втората част и приеха играта в своята половина, но контролираха напълно събитията на терена. В опит "смърфовете" да върнат гол обаче, гостите се оголиха в защита, а Каранга наказа това. Тиаго беше изведен отляво и той пусна за нападателя, който елегантно прехвърли Илко Пиргов и реализира за 3:0.

В 74' Димо Бакалов все пак намали резултата на 3:1 след удар с глава, но само 4 по-късно поредната образцова контраатака на "червените" доведе до гол на Манолев за 4:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Меркадо, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров

ЛОКО ПД: 1. Пиргов, 71. Крумов, 22. Николов, 44. Марков, 2. Бедиме, 17. Траянов, 20. Серджио, 39. Умарбаев, 9. Кики, 10. Марчев, 7. Бакалов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Спекулациите около смяна на Стамен Белчев поутихнаха, след като "червените" разбиха Ботев в миналия кръг. Отборът разгърна напълно атакуващия си потенциал, като това трябва сериозно да тревожи Локомотив.

Пловдивчани от своя страна са вкарали едва 2 гола от началото на сезона, а отборът продължава да страда от липсата на централен нападател. Мартин Камбуров окончателно се раздели с клуба, а нов нападател все още няма.

Очаквайте стартовите състави след 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички