Голово шоу в Коматево, Каранга с хеттрик при първа победа на ЦСКА за сезона (ВИДЕО)


Голово шоу в Коматево, Каранга с хеттрик при първа победа на ЦСКА за сезона (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

5131 0

Отборът на ЦСКА постигна първа победа за сезона, след като се наложи като гост над Ботев Пловдив в Коматево с 2:6. Срещата бе белязана от хеттрика на Фернандо Каранга, както и от факта, че домакините играха с 9 души в продължение на близо 15'.

ЦСКА бе по-добрият тим днес и заслужено спечели трите точки, които са първи за отбора през този сезон. Ботев пък разчиташе повече на резервните си играчи, за да може да се съхранят основните футболисти за реванша с Маритимо през седмицата.

През първата част "червените" започнаха с два гола, дело на Каранга и Тиаго, а Балтанов намали преди края редовното време. През втората част Минев получи два жълти картона в рамките на една минута и остави своите с човек по-малко, като до края играчите на Стамен Белчев нямаха проблем да спечелят срещата.

Срещата започна доста грубо, като до 5' играчите на ЦСКА направиха няколко ненужно груби нарушения срещу играчите на домакините, но първият жълт картон бе за Пламен Димов след нарушение в средата на терена.

Първото голово положение в срещата дойде в 9', когато Юлиано стреля от далечно разстояние, хвана Черниаускас в крачка, но кълбото премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Играчите на Стамен Белчев реагираха като ужилени и пренесоха играта пред вратата на Чворович. Фернандо Каранга реализира втория си гол за сезона. Манолев проби добре по фланга, центрира по земя, Димов опита да изчисти, но топката попадна на крака на Каранга и той не сбърка - 0:1.


Fernando Karanga GOAL HD - Botev Plovdiv 0-1... by 87taras

След по-малко от две минути Каранга вкара втори гол във вратата на Ботев, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В 22' Дюлгеров стреля от въздуха, като Чворович единствено можеше да изгледа как топката се удря в напречната греда и излиза в аут.

В 25' Алваро Юлиано стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на "червените" успя да спаси. Последва контра на гостите, при която Каранга за трети път прати топката в мрежата, но голът отново правилно бе отменен заради засада.

В 29' Тиаго Родригес удвои аванса на своя тим с дебютния си гол за тима. Той се възползва от центриране от ляво на Рубен Пинто, което Каранга свали в наказателното поле, а футболистът с №20 на гърба от воле препарира Чворович - 0:2.


Tiago Rodrigues GOAL HD - Botev Plovdiv 0-2... by 87taras

Като по чудо Ботев не върна едно попадение в 34'. Фернандо Виана стреля с външен фалц, а топката се отклони в крак на играч в червено и попадна на крака на Фелипе Бризола, който обаче не успя да реагира бързо и Черниаускас улови на границата на вратарското наказателно поле.

Истинско шоу се разрази на стадиона в Коматево, след като и Ботев откри головата си сметка в мача. При центриране от корнер в 39' се получи голямо разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, а най-съобразителен се оказа капитанът Лъчезар Балтанов, който намали - 1:2.


Botev - CSKA 1-2 by mohamed1021

Втората част започна по най-лошия начин за домакините, след като Минев получи червен картон. Бранителят фаулира Манолев, след което и репликира съдията, което доведе до изгонването му. В 60' пък Манолев бе задържан в наказателното поле от Тасев, за което заслужено бе отсъдена дузпа. Каранга застана зад топката и не сгреши - 1:3.

Всичко в срещата приключи в 68', когато Пламен Димов не успя да изчисти центриране от ляво пред собствената си врата, а топката попадна на крака на Каранга, който лесно промуши кълбото зад Чворович, за да оформи своя хеттрик. Нападателят обаче се контузи при отбелязването на попадението и напусна, а на негово място се появи Кевин Кубемба.

15' преди края на срещата Омар Косоко, който може би играе последния си мач в Първа лига, намали резултата след добра контра атака в "жълто-черно".

Защитата в "жълто-черно" капитулира в заключителните минути, когато Манолев пусна страхотен пас към появилия се като резерва Кирил Десподов, който също записа името си на таблото. Отборът на Николай Киров бе с 9 души на терена, след като Виана напусна заради контузия.

В заключителните минути на срещата Десподов вкара и втория си гол в мача, след като получи в наказателното поле, сам се освободи и от малък ъгъл направи резултата 2:6.

Преди мача

Евробоецът на България в Лига Европа Ботев Пловдив посреща един от претендентите за титлата през сезона ЦСКА.

Вчера стана ясно, че звезата на "канарчетата" Тодор Неделев няма да бъде част от групата на тима за мача с "червените". Там обаче е Омар Косоко, който играе последните си минути с екипа на пловдивския тим. Той получи оферта от тим в ОАЕ, на която не можа да устои. Най-вероятно обаче атакуващият футболист ще започне от резервната скамейка. 

ЦСКА от своя страна ще разчита на най-доброто, като единствено Кевин Меркадо няма да играе в срещата, след като получи червен картон в миналия мач от първенството. Густаво Кулма, Кирил Десподов и Фернандо Каранга ще водят атаката на 31-кратните шампиони, а Георги Китанов по всяка вероятност ще е на вратата, въпреки грешката срещу Лудогорец.

Състави

Ботев: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Юлиано, Яя Меледже, Балтанов, Бризола, Стоянов, Виана

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Малинов, Тиаго, Рафаел, Дюлгеров, Каранга

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички