Паро Никодимов: "Левски" не ме впечатлява, ЦСКА е по-класният тим


Паро Никодимов: "Левски" не ме впечатлява, ЦСКА е по-класният тим

1857 0

Аспарух Никодимов направи подробен коментар на представянето на ЦСКА срещу Ботев.

"Факт е, че ЦСКА изигра най-доброто си гостуване до този момент. Големият проблем в момента е липсата на изявен голаджия и това е очевидно. Няма кой да се измъкне и да мушне топката в мрежата. На настоящите футболисти им липсва самообладание пред гола. Друг проблем е, че няма играч в халфовата линия, който да се нагърбва с пробив в предни позиции и с даването на голови пасове. Сериозна пробойна на моменти се отваря и в центъра на защитата. Там се действа много хазартно, видя се и срещу Ботев. Чорбаджийски закъсня в една ситуация, при която Жоао Паоло излезе сам срещу Китанов. Но не беше само той. Перес също бе неуверен. А бековете добре се включват в атака, но забравят какво се случва в защита. Отборът не е достатъчно сработен. Случва се на моменти връзките между играчите да се късат, макар че постепенно започват да се опознават и има подобрение в този елемент. ЦСКА е твърде неуверен при гостуванията си засега, но и това ще се промени", отчете Паро пред вестник "Тема Спорт".

ЦСКА надигра Ботев, но пак остана капо далеч от "Армията"

"Това са лошите елементи, но има и не малко положителни неща, които трябва да бъдат отчетени. При всички положения отборът играе все по-добре. Вижда се постепенно ефектът от треньорската смяна. А играчите разполагат с класа като единици, въпросът е това да стане и като отбор. ЦСКА доминираше срещу Ботев, даже когато беше с човек по-малко се представи по-добре. Много добро впечатление ми направи Бумал. Включи се много солидно, пренасяше играта от защита в атака, а и стабилизира отбраната. Според мен Бумал е доста удачен избор за титуляр в дербито вместо Давид Симао. Португалецът направи изключителна, недопустима глупост. Жалко, защото е добър футболист и ще липсва", каза още Никодимов.

Той говори и за предстоящото Вечно дерби на 15 октомври.

"Не съм притеснен за вечното дерби, въпреки че резултатите на ЦСКА не са убедителни дотук. В този мач властват емоциите. А и Левски не е нещо впечатляващо като игра. На тях козът им е Люпко Петрович. Но като футболисти ЦСКА е пo-класният отбор. Ще е доста интересно, според мен Левски отново няма да победи във Вечното дерби", добави легендата.

"Лошите практики в ЦСКА с безумни трансфери бяха изчистени. Липсата на плащания и управленският хаос вече са в историята. Тези неща вече са изкоренени. А най-хубавото и похвално е, че се започват сериозни дейности за подобряването на базите", каза още Паро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички