Новият нападател на ЦСКА с 8 гола за последните 4 години


Новият нападател на ЦСКА с 8 гола за последните 4 години
Снимка: Guliver/GettyImages

8764 0

Новият нападател на ЦСКА Тони Уот, който беше представен днес на "Българска армия", не е типичният голмайстор, за който феновете се надяват. 25-годишният стрелец може да играе и по левия фланг, но основната му позиция е на върха на атаката, където в последните години има сериозни проблеми да разгърне потенциала, който демонстрира с екипа на Селтик.

Уот беше играч на "детелините" в периода 2011-2014, като показа заложбите си със 7 гола в 25 появявания на терена с фланелката на шотландския колос. През сезон 2013-2014 играе с екипа на Лиерс, като вкарва 9 гола за 15 мача и привлича интереса на Стандарт Лиеж. Там обаче  нападателят вкарва едва 2 гола в 13 мача и е пратен в английския Чарлтън.

Настъпват обаче турболентни сезони за нападателя. Той играе с умерен успех за бившия тим на Радостин Кишишев, но и често е отдаван под наем в тимове като Кардиф, Блекбърн и Хартс. Основно е резерва в тези отбори и в тях вкарва общо 4 попадения, а за Чарлтън - 9 в 53 мача.

Льовен е следващата дестинация на Уoт, но дори  там той е резерва, а в края на сезон 2017/18 е вкарал едва 1 гол в 11 мача. През миналата година се завръща в родната Шотландия с екипа на Ст. Джонстън, където редовно е използван като титуляр, записвайки по над 66 минути средно на двубой. За 29 мача той завърши годината с 3 гола.

За Купата на Лигата Уот записва най-добрите си мачове, като в 6 мача вкара 4 гола и даде 1 асистенция. На "Армията" той идва със свободен трансфер. Какви други трансфери се очакват в ЦСКА вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички