Любо Пенев разкри любопитна част от тактиката си за мача с Левски


Любо Пенев разкри любопитна част от тактиката си за мача с Левски
Снимка: БГНЕС

1650 0

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира в интервю за "Диема Спорт" как ще процедира тимът му в мача с Левски. Двата големи български гранда се изправят един срещу друг тази неделя от 13:00 часа, а срещата ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Пенев демонстрира самочувствие преди срещата, като разкри, че тимът му ще играе нападателен футбол. Бившият национален селекционер е готов да излезе на Националния стадион "Васил Левски" с трима нападатели срещу "сините".

"Тактическата постройка стъпва върху качествата на футболистите. След като ние имаме добри футболисти и с качества за ляво крило, дясно крило и централен нападател, значи, че ще играем с поне трима нападатели. Ще играем по-директен, по-агресивен футбол, по-близо до противниковата врата. После имаме приоритети и в защита.

Имаме и друга система, по която ще работим. Ще имаме поне две тактически постройки, на които ще разчитаме. Винаги по време на мач, според развитието на мача, могат да настъпят промени. Аз имам навика да правя много ротации и мога да кажа, че се получава.

ОТКУПНА КЛАУЗА СПРЯЛА БАНДАЛОВСКИ ЗА ЦСКА

Това е мач с директния противник. Имаме голям стадион, многобройна пубика, която ще подкрепя отбора си. Ние, разбира се, имаме цели и целта пред ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Изоставаме с няколко точки, но мисля, че това ще бъде наваксано. Имаме мачове срещу всички отбори. Ние се целим в първото място. Кой къде се намира в момента не е толкова важно. Важно е къде ще завърши в края на първенството. Ние не трябва да подценяваме нито един мач. Нито със силните, нито с по-посредствените отбори. За всеки мач дават три точки. Разбира се, има един емоционален момент, когато побеждаваш директния съперник. Това е посоката, която ще следваме. Като казвам завършен пъзел имам предвид отборът да бъде изграден, да бъде подготвен тактически и във всеки аспект да знае и да има отговор на терена. Не може един футболист от моя отбор да излезе на терена с въпроси и без отговори", заяви треньорът на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички