След драма с дузпи ЦСКА изхвърли Осиек от Лига Европа


След драма с дузпи ЦСКА изхвърли Осиек от Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

16401 0

ЦСКА се класира за третия кръг на Лига Европа, след като отстрани хърватския Осиек. Двубоят завърши 1:0 в полза на хърватите, което доведе до продължения, тъй като срещата в София завърши при същия резултат в полза на "червените".

Единственото попадение в днешната среща отбеляза Майсторович в 27'. И в продълженията двата тима не успяха да си отбележат попадение, а при дузпите Бочкай и Шкорич пропуснаха за Осиек. За ЦСКА единствено не успя да се разпише Жеферсон.В третия предварителен кръг на ЛЕ, ЦСКА ще срещне украинския Зоря (Луганск).

Домакините започнаха много активно срещата и още в 3' бяха близо до попадение. Бочкай нанесе хубав удар над стената от фаул, а Черниаускас успя да избие. В 13' Нуно Томаш имаше претенции за дузпа, но повторенията показаха, че те са неоснователни.

Минута по-късно можеше да стане много неприятно за "червените", ако стражът им не внимаваше. Бикел сбърка, а Пил подгони топката и излизаме сам срещу вратаря, но Черниаускас бе излязъл много напред. В 21' Николай Бодуров получи жълт картон за много грубо нарушение.

Три минути по-късно Бочкай центрира към далечната греда, където Шорша беше се беше включил и опита труден изстрел с глава, но мина покрай вратата. В 28' домакините откриха резултата. Майсторович беше заел позиция пред Томаш в наказателното поле,. Хърватинът успя да засече центрирането и прати топката в долния десен ъгъл.

В 35' Диего Фабрини опита удар от далеч, но той бе много неточен. Две минути преди края на полувремето "червените" направиха многоходова атака, която завърши с центриране към Али Соу. Ударът му с глава обаче мина над вратата. В добавеното време ЦСКА успя да се разпише чрез Нуно Томаш, но попадението бе правилно отменено заради засада.

В 51' Малинов и Фабрини размениха подавание, а топката след рикошет попадна при Али Соу. Той нанесе силен шут по диоганала с десния крак, а топката премина на сантиметри покрай десния стълб. В 62' се стигна и до най-опасното положение и за Осиек през втората част. Марин Пил мина като на парад през трима играчи на "червените", след което стреля, но топката мина покрай вратата.

С напредване на времето двата тима започнаха да действат все по-предпазливо. В 75' Бочкай центрира отдалеч, но Марич нямаше как да затрудни Черниаускас. До края на полувремето нямаше повече опасности и двата отбора стигнаха до продължения.

В 96' Бочкай отправи опасен шут от воле. Той намери топката при границата на вратарското поле, а тя прелетя покрай десния стълб. При ситуацията обаче имаше и отсъдена засада на Марич. Две минути след това Марич пък засече центриране на Бочкай и върна към Албентоса, чийто удар не бе точен. В края напървото полувреме Али Соу изпусна златен шанс, след като се измъкна от защитата, не бе засада и оставаше само да преодолее стража Осиек. Нападателят овладя, но не успя да нанесе добът удар и топката попадна в ръцете на вратаря.

В 107' имаше отлични предпоставки за контраатака на "червените", но Тиаго не даде достатъчно добър пас към Али Соу. Три минути след това от българския клуб имаха претенции за дузпа след нарушение срещу Греъм Кери, но сигнал от рефера не последва. Това бе и последната интересна ситуация и за продълженията.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ОСИЕК: 1. Ивашич, 5. Клеинхейслер, 6. Майсторович, 9. Мансе, 12. Бочкай, 17. Шорша, 19. Запер, 21. Шкорич, 24. Марич, 25. Пилж, 31. Шутало

ЦСКА: 30. Черниаускас, 11. Занев, 5. Бодуров, 25. Албентоса, 24. Томаш, 3. Жеферсон, 16. Бикел, 20. Тиаго, 15. Малинов, 21. Фабрини, 22. Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Козът в последните мачове на армейците Евандро да Силва се е разболял от вирус и от началото на седмицата не се е готвил пълноценно. Най-вероятно няма да може да вземе участие в срещата. ЦСКА отново ще играе в схема 3-5-2, с която победи хърватите и най-стария столичен клуб. Люпко Петрович сам призна, че по всяка вероятност ще прибегне до тази постройка в Хърватска. Съперникът също играе в 3-5-2.

Осиек не може да разчита само на един състезател - халфа Югобич, който обаче не е основен играч. Хърватите вероятно ще са по-свежи, тъй като в шампионатния си двубой през уикенда (1:3 от Горица) дадоха почивка на всички 10 полеви футболисти от мача с ЦСКА на "Армията". 7 от тях изобщо не играха, а входа на двубоя се включиха нападателите Манце и Марич и плеймейкърът Клайнхайслер.

Победителят от двойката на 99.9 % ще играе в 3-ия кръг срещу Заря Луганск, на който тази вечер му предстои протоколен реванш в Украйна срещу Будучност след победа с 3:1 в Подгорица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички