Лекция по контраатакуващ футбол стартира финалния щурм на ЦСКА към титлата


Лекция по контраатакуващ футбол стартира финалния щурм на ЦСКА към титлата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10549 0

Финалният щурм на ЦСКА към титлата в Първа лига стартира във Варна. "Червените" излъгаха Черно море с 3:1, като и трите попадения паднаха след отлични контраатаки на възпитаниците на Добри Митов, който пое тима след напускането на Любослав Пенев.

През първото полувреме точен беше Тиаго, който в 33' отбеляза превъзходно попадение след техничен удар от границата на пеналтерията в горния ляв ъгъл.

След почивката Черно море изпусна две удобни възможности, а в 53' Едвин Джеси след нова бърза акция покачи на 0:2. Васил Панайотов върна надеждите на "моряците" с попадение 25 минути преди края, но докато Черно море натискаше, ЦСКА направи нова контраакция и в 74' Соу се разписа за крайното 1:3 в полза на своя тим.

"Червените" взеха с отличен поправителния срещу Черно море, след като само преди два месеца загубиха във Варна с 2:0 - поражение, което в крайна сметка може и да коства титлата в полза на отбора. Варненци пък действаха прекалено надменно в защита, което доведе до това всички голове да паднат след контраатаки.

В класирането ЦСКА намали изоставането си спрямо Лудогорец и има шанс за титлата. Разликата в момента е 3 точки и при победи в последните 4 кръга, включително с 2 или повече гола разлика срещу "орлите", "армейците" могат да спечелят титлата. В противен случай, Лудогорец ще спечели 8-а поредна титла.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4' ЦСКА получи страхотен шанс да открие резултата. Али Соу получи топката в наказателното поле и от аутлинията намери начин да подаде към връхлитащия Тиаго. Той изпревари защитник и стреля, но Дюлгеров успя да избие в корнер.

В рамките на две минути двата отбора изпуснаха по едно страхотно положение. Жеферсон проби по лявтото крило и пусна остър пас към наказателното поле за Али Соу, но нападателят беше изпреварен на сантиметри преди да се добере до топката. Само минута по-късно Василев с глава изведе Георги Илиев сам срещу вратаря, но липсата на скорост у ветерана и блестящият шпагат на Бодуров попречиха на капитана да реализира.

В 30' отново Али Соу имаше страхотен шанс да се разпише. Рафаел Енрике проби отляво до наказателното поле и подаде на нападателя малко пред малкия пеналт, той стреля, ала Дюлгеров спаси.

В 33' "червените" в крайна сметка стигнаха до гол, и то изключително красив. При бързо нападение в половината на Черно море Соу подаде към Тиаго, който проби към наказателното поле. Никой не го пресрещна и от границата на наказателното поле той прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Дюлгеров - 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 3 минути след подновяването на играта страхотен шанс резултатът да бъде изравнен се откри пред Васил Панайотов. След центриране от корнер към далечната греда бившият халф на Левски стреля с глава, но Черниаускас спаси.

В 53' Едвин Джеси покачи на 2:0 за столичния тим и до голяма степен реши крайния изход от срещата. Тиаго изведе атакуващия халф отлично в наказателното поле и той се разписа, давайки категоричен аванс на своите.

В 66' обаче Черно море се върна в мача. Мартин Минчев надигра Стойчо Атанасов по левия фланг, съумя да пробие към наказателното поле и подаде за Васил Панайотов, който от 10 метра съумя да реализира - 1:2.

След два пропуска на "моряците" ЦСКА изненада съперника си с брилянтна контраатака. Али Соу и Тиаго комбинираха на двойно подаване, като нападателят беше оставен сам в половината на Черно море. Той влезе в наказателното поле и се разписа безпроблемно - 1:3.

В оставащите 15-20 минути до края Черно море имаше шанс отново да направи мача интересен, но в тези минути блестя Витаускас Черниаускас, който с 3 отлични спасявания отказа "моряците" да мечтаят за знаменит обрат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Станчев, Димов, Генев, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Илиев, Витанов, Минчев, Василев

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Джеси, Малинов, Рафаел, Турицов, Соу, Антов, Тиаго

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Благодарение на равенството на Лудогорец срещу Берое, ЦСКА се нуждае от победа с 2 гола разлика над "орлите" и успех във всеки мач до края, за да стане шампион. Задачата обаче е много трудна, след като Пенев напусна, а отборът се намира в "мини" криза след пораженията от Ботев за Купата и в първенството.

"Червените" пък се изправят срещу тима на Черно море, който само преди два месеца обезличи тотално ЦСКА за 2:0 във Варна, а от септември месец миналата година варненци имат само едно поражение на "Тича".

ЦСКА винаги е гостувал трудно във Варна, като в периода 2009-2014 година дори нямаше победа. Стартовите състави очаквайте към 16:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички