Кралев обяви, че само формалност дели ЦСКА от строеж на нов стадион

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира какво ще става с новия стадион на ЦСКА. Според него само формалност дели да започне строежа за новия стадион на "червените". Освен това сподели, че ще кандидатстваме за Мондиал 2030 или Европейско първенство с Националния стадион, като бъдещият нов стадион на ЦСКА няма да има общо с кандидатурата.

"С ЦСКА работим много добре заедно. Проектът е съвместен, но нека преди да е приключила процедурата да не говорим. Може да се строи в рамките на частта със стадиона, но не извън нея, говорил съм с главния архитект. Истина е, че ще има проблем с паркинга, който искат да направят, но трябва да видим какъв проект ще се входира в Столична община. И аз искам да го видя проекта на ЦСКА, с който „армейците” ще кандидатстват и заедно да направим”, заяви Красен Кралев пред медиите.

Ясно е какви ще са основните проблеми за новия стадион на ЦСКА

Вече е известно какви ще са основните затруднения при построяването на нов стадион на ЦСКА. Дocтъпът c aвтoмoбили дo cтaдиoнa нa ЦCKA в Бopиcoвa...

Красен Кралев довери, че е говорил с главния архитект на София Здравко Здравков, който му е доверил, че няма проблем да се строи в Борисовата градина нов стадион, стига да не засяга частите, които не обхващат настоящата спортна арена. "Този стадион няма да участва за кандидатурата на Мондиал на България. Това е клубен стадион. За София ще изградим национален стадион, който ще е за целта. Ние притежаваме стадион „Българска армия”, а ЦСКА иска да инвестира в него. Няма никакви проблеми, а този път, който трябва да се извърви, е просто чиста формалност. Дано съвсем скоро това нещо да приключи".

"Оглеждаме терени къде можем да построим новия национален стадион. Засега не мога да ви кажа къде ще бъде той”, завърши министърът на младежда и спорта. Какви ще са основните промени, които се очаква да има в новия стадион на ЦСКА - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!