Пенев: Помощ от Левски? Ако някой сбърка и ние сме печелившият отбор - прекрасно


Пенев: Помощ от Левски? Ако някой сбърка и ние сме печелившият отбор - прекрасно
Снимка: БГНЕС

1490 0

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори преди съботния двубой с Берое от плейофната фаза в Първа лига. Според него отборът му върви във възходяща линия и не вижда причина защо да не спечелят и титлата, и Купата.

"Това, че играхме добре в предишните два-три мача, е резултат на това, че играем малко по-добре отпреди. Вървим в една възходяща линия. Влизаме в серия от мачове през три-четири дни. Така ще бъде до края. Надявам се да продължим така. Това е базата, върху която работим. Да завършим първенството така, както подобава. Искаме да постигнем целите си. Подготвям отбора мач за мач. Футболистите трябва да мислят за предстоящия мач, който е утре.

Винаги съм бил оптимист и много взискателен. От всяка ситуация искам да извличам максимума и отборът го прави. Трите точки разлика с Лудогорец са един мач. Преди разликата беше по-голяма. Интересуват ме мачовете, които ни предстоят, победителят ще излезе от директните двубои. В другите мачове не трябва да се допускат грешки, няма застрахован отбор, който ще спечели всички мачове. Защо да няма сили ЦСКА да се пребори и за Купата? Не е тайна за никого, че нямаме дълга скамейка, но сме в битката и то се вижда. Дали сме заявка, че сме основен конкурент. Всеки сам да си направи изводите. Едно е ясно - до края няма да се откажем", допълни наставникът.

Пенев отговори и на въпрос дали очаква помощ от Левски, който в неделя играе срещу Лудогорец и при успех съвсем ще изчезне разликата на върха. "Не бих искал да анализирам работата на другите отбори. Доволен съм от това, че нашият отбор е в добра форма и надгражда. Помощ от Левски за нас? По-добре е всеки себе си да гледа. Аз така мисля. Всеки е редно да обърне внимание на себе си и да помага на себе си. Ако някой сбърка и ние сме печелившият отбор - прекрасно".

По-рано излезе информация, че капитанът на отбора вече води преговори за нов договор - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички