Кирил Десподов е Футболист номер 1 на България


Кирил Десподов е Футболист номер 1 на България
Снимка: БГНЕС

4829 0

Младата звезда на ЦСКА Кирил Десподов бе избран за Най-добър футболист на 2018 година. Той грабна приза със 158 точки от журналистическия вот. Десподов прекъсна тригодишната доминация на Ивелин Попов в тази класация.

За първи път в историята на най-важната индивидуална награда в родния футбол - "Футболист на година" има толкова малка разлика между първите трима. Втори в класацията се нареди вратарят на Славия Георги Петков, който спечели Купата на България през 2018г. Той събра 151 точки.  На трета позиция остана звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Той е събрал 149 точки от журналистическия вот. Наградата му бе връчена от Атанас Фурнаджиев, а Неделев си пожела следващата догодина да е на по-предна позиция.

За приза се бореха трима играчи от Първа лига, като за първи път от 29 години - от далечната 1989-а, и тримата номинирани играчи се състезават в родното първенство. То­гава Христо Стоич­ков печели първото от петте си общо от­личия за № 1, а негови подгласници са по­койният вече Трифон Иванов и Илия Вълов.

Всички награди от днешната церемония - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички