Всички наградени на церемонията за Футболист на годината на България


Всички наградени на церемонията за Футболист на годината на България
Снимка: БГНЕС

12716 0

Тази вечер бе церемонията за Най-добър футболист на 2018 година. Призът грабна футболистът на ЦСКА Кирил Десподов, но преди това бяха раздадени още много награди на заслужилите през изминалата година.

Ето и всички награди, които бяха връчени:

Първият приз, който бе връчен за вечерта бе за Най-красив гол през  2018г. А с нея се поздрави футболистът на Етър Иван Петков за попадението срещу Славия, което реализира със задна ножица.

Специалният приз "Лъвско сърце" на името на безсмъртния Трифон Иванов за проявено мъжество през година получи малчуганът Михаел Ангелов, който въпреки че има здравословен проблем, не спира да тренира. Наградата връчи заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев.

Евдокия Попадинова пък бе избрана за най-добра футболистка за изминалата година. Това е трето нейно отличие в надпреварата. За най-прогресиращ млад футболист бе избран Валентин Антон от ЦСКА с 22 получени гласа. Негови подгласници са Георги Йомов и Светослав Ковачев, които имат по 13 гласа.

За най-добър чужденец в българското първенство бе избран нападателят на Лудогорец Клаудио Кешеру. Наградата прие от негово име PR-ът на тима Владислав Трифонов. Бразилецът е получил 74 гласа. На второ място е Габриел Обертан от Левски с 13, а неговият съотборник Холмар Ейолфсон с 9.

След това дойде ред и на наградите по постове в Първа лига. За най-добър вратар бе избран стражът на Славия Георги Петков. Той отправи апел да се обръща повече внимание на родните вратари. Иначе Петков е събрал 80 гласа, докато вторият Ренан от Лудогорец е с 16, а Даниел Кайзер и Душан Перниш са с по 6 гласа.

За най-добър защитник бе избран Николай Бодуров от ЦСКА. Бранителят на "червените" е събрал 68 гласа, Антон Недялков от Лудогорец е втори с 18, а Холмар Ейолфосон от Левски е с 12 на трета позиция. Наградата за най-добър полузащитник отиде при звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Звездата на пловдивчани е получил 82 гласа, а втори е Марселиньо с 10. Звездата на ЦСКА Кирил Десподов е с 8 на трета позиция.

Мартин Камбуров пък грабна отличието за най-добър нападател на 2018 година. Играчът на Берое е получил 43 гласа, Клаудио Кешеру е втори с 33 гласа, а Станислав Костов е трети с 21 гласа. За най-добър треньор бе избран националния селекционер Петър Хубчев. Негови подгласници са Димитър Димитров-Херо и Златомир Загорчич.

Преди церемонията

За приза се борят трима играчи от Първа лига. Това са Георги Петков от Славия, Кирил Десподов от ЦСКА и Тодор Неделев от Ботев Пловдив. Именно един от тях тримата ще свали Ивелин Попов от трона, на който вече се намира три последователни години. За първи път от 29 години - в далечната 1989-а, и тримата играчи се състезават в родното първенство. То­гава Христо Стоич­ков печели първото от петте си общо от­личия за № 1, а негови подгласници са по­койният вече Трифон Иванов и Илия Вълов.

На церемонията ще бъдат отличени също така най-успешните български треньори, най-обещаващите таланти, най-добрите футболисти по постове, чужденец номер едно в Първа лига, най-добрата родна футболистка. Ще бъдат раздадени също така награда за цялостно развитие на футбола и специален приз "Лъвско сърце" на името на безсмъртния Трифон Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички