Камарата на УЕФА за финансов контрол разследва ЦСКА


Камарата на УЕФА за финансов контрол разследва ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3410 0

Европейската футболна централа УЕФА провежда разследване в документацията на 11 европейски клуба, сред които е и българският ЦСКА. Това става ясно от последния бюлетин за клубно лицензиране и финансов феърплей на централата, публикуван тези дни. В него се посочва, че 12-те клуба, подлежащи на одити за съответствие през сезони 2017/18 и 2018/19 са следните:

ЦСКА (България), Манчестър Сити (Англия), Олимпик Марсилия и ПСЖ (Франция), Макаби Тел Авив (Израел), Интер, Милан и Рома (Италия), Галатасарай и Фенербахче (Турция) и Рубин (Казан) от Русия. В бюлетина липсва информация дали са открити нередности в разследваните клубове.

Разлседващата камара за финансов контрол на клубовете уведомява разследваните, че изисква пълна прозрачност и верни и точни становища от тях. Поисканата информация е за безразборни и/или просрочени задължения.

Проверката се извършва от външни одитори при поискване на разследващия състав на камарата на УЕФА. Те проверяват финансовите отчети, транзакциите между клубовете и други субекти в рамките на една и съща правна структура, а също и финансовите отчети на дружествата майки или други образувания, които не са включени е отчетния периметър.

В проверките влизат и договорните задължения и плащания към служители и/или футболни клубове, спонсорски договори, споразумения за трансфер, банкови извлечения за потвърждение, споразумения с агенти, подписани договори с играчи и други. От УЕФА уточняват, че обикновено проверяваните клубове се избират поради една или повече от следните причини:

1. Клубът е под изпитателен срок;

2. Клубът е под разследване на CFCB;

3. Клубът е разкрил необичайни или съществени суми в своите декларации

4. Клубът е демонстрирал баланси или транзакции, които не са в съответствие с историческите или обичайните базови показатели. Към края на 2019-а стана ясно, че УЕФА разследва мач от Първа лига. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички