УЕФА разследва мач от Първа лига


УЕФА разследва мач от Първа лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4367 0

Двубой от българското първенство ще бъде разследван от УЕФА. Срещата, която попада в полезрението на европейската централа на база сигнал от системата за мониторинг на УЕФА, е Етър - Верея, която бе част от миналия шампионат, информира dsport.bg.

Мачът се игра на 29 март 2019 година и завърши с победа на Етър с 3:0. Интересното в случая е, че нотата от УЕФА е пристигнала в БФС доста по-късно от обикновено и все още нашата централа не е направила задълбочено разследване.

Изискването към БФС е да разпита участниците в мача и главно треньорите и съдийската бригада. Главен рефер на срещата бе Драгомир Драганов от Варна, а негови помощници били Димо Вълчев и Христо Хаджийски. 

В петък елитните съдии са били уведомени, че има един футболен мач в елита, за който предстои разследване, но не е било съобщено кой точно е двубоят. Има вероятност информацията да касае както мач от настоящия сезон, така и въпросната среща от миналата година.

 В началото на 2019 година Районната прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство по сигнал на Главна дирекция "Национална полиция" за двубоя Верея - ЦСКА. Малко по-късно старозагорци бяха извадени от групата по сигнал за уговаряне на мачове в Първа лига.

След въпросната среща съдиите излязоха с декларация против обвиненията в корупция - ето какво пише в нея.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички