Христо Янев - неподготвен или принуден да напусне ЦСКА?


Христо Янев - неподготвен или принуден да напусне ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

4240 0

Наставникът на ЦСКА Христо Янев изненада много хора, като подаде оставка след само четири мача в Първа лига. Играта на "армейците" от началото на сезона разочарова привържениците, но въпреки това те подкрепиха отбора и треньора си и не поискаха оставки.

Въпросът, който всички "червени" фенове си задават, е, защо Янев толкова скоро се отказа от привилегията да води ЦСКА. Едва ли единствената причина затова са резултатите. Все пак, той спечели 7 точки в 4 мача и ЦСКА се намира само на 3 пункта от върха в класирането.

Според част от феновете, Христо Янев просто още не е готов да води отбора в Първа лига. Младият наставник обаче успя да спечели Купата на България, преодолявайки по пътя си елитните Берое и Монтана.

Идва ли трио национали в ЦСКА?

В мачовете със старозагорци Янев тотално надигра тактически много по-опитния от него Петър Хубчев, с което носи основна "вина" за уволнението му.

На финала пък изнесе лекция на друг опитен треньор- Емил Велев, който дори е ставал шампион с Левски.

При това Янев се справи с набързо изграден състав от млади български играчи и без скъпоплатени звезди. Сега, той разполага в състава си с класни чужденци като Виана и Арсенио Нунеш, но нещо липсва...

ЦСКА-рите не могат да спят заради ето тези провали на Гриша Ганчев

Няма го духа от миналия сезон, няма я сработката, липсва колективът. И тук стигаме до най-логичната причина, поради която Янев би пожелал да напусне - намеса в работата му.

Очевидно друга сила се е намесила при определянето на селекцията от играчи на ЦСКА за новия сезон. Разбира се, става въпрос за новия силен човек на "Армията"- главният мениджър Стойчо Стоилов.

Намесата в работата на треньорите в България не е нещо ново. "Сивите кардинали" в българския футбол са добре познати на обществеността.

От тук изниква въпросът, зашо Христо Янев е допуснал намеса в работата си? Явно младостта и все още неукрепналият характер и авторитет на треньора не са му позволили да бъде по-твърд.

Това е основната причина и за неумението на Янев да обръща мачове, когато те не тръгнат в желаната за "червените" посока. Тази слабост си пролича още през миналия сезон в домакинството срещу Сливнишки герой, както и в мачовете срещу Верея и Пирин.

В пресконференцията, подавайки оставката си Янев много точно отбеляза: "В ЦСКА те притискат отвсякъде".

В крайна сметка причините за напускането на треньора са комплексни, но ясно се вижда, че Янев просто не е готов за работата в родната ни футболна "джунгла". Просто тук се изискват специфични неща, за които понякога не са подготвени дори големи имена като Йоан Андоне.

Затова ръководството на ЦСКА може би ще вземе правилното решение, като приеме оставката му. За да не го похаби, а да го запази за бъдещето.

Янев показа нещо изключително положително. Тръгна си без да каже лоша дума, без да обиди никого и остави вратата на ЦСКА за себе си отворена. Той вече направи първата крачка, спечели любовта на хората.

И когато един ден се върне, вече научил се да "тропа по масата" когато се наложи и има план "Б" когато нещата не потръгнат, той ще стане шампион с ЦСКА.

Защото го носи в кръвта си!

Благодарим ти, Ицо и те очакваме отново! Вратите на "Армията са широко отворени за теб!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички