ЦСКА-рите не могат да спят заради ето тези провали на Гриша Ганчев


ЦСКА-рите не могат да спят заради ето тези провали на Гриша Ганчев
Снимка: БГНЕС

4128 0

ЦСКА все още няма нов треньор и феновете на 31-кратните шампиони няма да спрат да се вълнуват и да са със свити сърца, преди да бъде обявено името на новия наставник на клуба.

Също така е нужно той да бъде доказано име поне в България, ако не на международната сцена. Любослав Пенев беше първият фаворит за овакантения от Христо Янев пост, после в медиите се заговори за Виктор Гончаренко, който направи от БАТЕ (Борисов) гранд, а последното подхвърлено в пространството име е Едуард Йорданеску.

Определено синът на легендата Ангел не е особено добре приет като вариант сред "червените" фенове, защото във визитката си има само 3-то място с Пандури в първенството на Румъния и финал за Купата на България.

Гриша Ганчев е водел в Литекс светила на треньорската професия и за него са работели не само най-добрите български, но и утвърдени чужденци. Има и някои издънки обаче, от които се притесняват сега привържениците на ЦСКА да не бъдат повторени.

Драголюб Беквалац всъщност е първият треньор на Литекс в елита през сезон 1997/98, но е освободен още в третия кръг след домакинско поражение от Славия. Ферарио Спасов в последствие се грижи отборът от Ловеч да спечели титлите при дебютните си два сезона в А група.

Драголюб Симонович също е сред неуспешните чужденци в Ловеч, въпреки че като футболист прави впечатление и е доведен именно от Беквалац. Дуци обаче води само шест месеца Литекс през първата половина на сезон 2003/04, след което е заменен от Люпко Петрович.

В началото на месец май след серия слаби резултати друг чужденец - Ицках Шум - е уволнен от Литекс и се налага временно да го замести Симонович, преди отново да се върне Люпко Петрович.

От българите вероятно най-големите разочарования на Ганчев в Литекс са Атанас Джамбазки и Красимир Балъков. Първият дойде на работа октомври 2011 и изкара до края на календарната година, за да бъде заменен от Христо Стоичков.

Балъков пък е наставник през кампанията 2014/15, но се представя посредствено и финишира на 4-то място в крайното класиране зад Лудогорец, ЦСКА и Локомотив (София).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички