Ел Маестро: Лудогорец си купува титлата по честния път


Ел Маестро: Лудогорец си купува титлата по честния път
Снимка: БГНЕС

1874 0

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро коментира конкуренцията в лицето на Лудогорец и колко трудно би било за всеки тим да се пребори с тях. 

"Има два начина да се спечели Лигата. Можеш да си купиш титлата или да я спечелиш. Лудогорец за седем години си купува Лигата и в никакъв случай нямам предвид това, което вие българите си представяте, използвайки тези думи. С някакъв вид мръсна игра... Това, което имам предвид е, че Лудогорец купува Лигата по същия начин, по който и Байерн Мюнхен си купува Бундеслигата в Германия", заяви Ел Маестро пред Diema Sport. 

"Те имат най-големия бюджет, най-добрите футболисти, най-добрите треньори, най-добрата инфраструктура и накрая печелят Лигата. Въпреки че това не е лесно, защото не винаги отборът с най-голям бюджет е шампион. Така че те не само инвестират много пари, но и го правят както трябва. Със сигурност там са хора, които разбират от работата си. Другият начин е, нали знаете, срещу всички очаквания, да бъдеш по-умен, да работиш дори повече, да имаш още по-голям колектив и да спечелиш титлата по този начин. Рядко се случва, но когато се случи, е много по-специално.

Да, но това ще се случи автоматично. Тези големи двубои са лесни за игра. В повечето мачове в Лигата, физическият аспект и динамикаха са истинско предизвикателство. Бе предизвикателство за нас, например в последния ни мач срещу Монтана, да задържим динамиката си, интензитета си, да не играем според интензитета на Монтана. Срещу Левски това няма да е фактор, защото и двата отбора ще играят на предела на възможностите си. Такъв е случаят във всяко дерби и детайлите решават подобни сблъсъци", допълни още наставникът. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички