Ексклузивно: Ябълката на раздора между Нестор Ел Маестро и ЦСКА


Ексклузивно: Ябълката на раздора между Нестор Ел Маестро и ЦСКА
Снимка: БГНЕС

7330 0

Голямата новина в българския футбол днес е свързана с очакваната раздяла между Нестор Ел Маестро и ЦСКА. Както е известно, от клуба не отрекоха за преговори за прекратяването на договора между двете страни, но SportLive достигна до информацията за това защо се стига до тези мерки едва след подготовката на тима в Испания.

Според нашия източник, инциативата е на все още действащия треньор на "армейците", за когото чашата на търпението към ръководството е преляла. Всичко е започнало от назначението на Люпко Петрович като консултант в тима. Това е намалило драстично правомощията на треньора, а освен това бившият сръбски треньор е от най-приближените до Гриша Ганчев.

През зимната пауза Нестор Ел Маестро не е имал думата за трансфери в клуба и нито един от исканите от него футболисти не е акостирал на "Българска армия". Всички решения за трансферите (входящи и изходящи) са взети именно от Петрович, а бившият помощник в Шалке е имал второстепенна роля. Според някои слухове, Петрович се опитва да се меси и в работата на Ел Маестро като треньор.

След като нищо от това, което Ел Маестро е имал като идеи, не е било изпълнено, той лично е поискал да напусне клуба. Очаква се в най-скоро време двете страни да се разберат и да се разделят по взаимно съгласие.

Остава въпросът кой ще наследи Ел Маестро като старши треньор на ЦСКА. Според "Блиц", това трябва да е Любослав Пенев, но нашият източник сподели, че този вариант не е под №1 в списъка на Гриша Ганчев. Преговори обаче са възможни.

Междувременно стана ясно, че и защитник на ЦСКА е пред раздяла с клуба (четете подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички