Българинът, носител на "Златната обувка": В днешния футбол щях да вкарам 450 гола


Българинът, носител на "Златната обувка": В днешния футбол щях да вкарам 450 гола

4723 0

Легендата Петър Жеков, който днес празнува 75-ия си рожден ден, е категоричен, че в днешния футбол би вкарал почти 500 попадения, ако имаше тази възможност. Легендарният нападател на ЦСКА, който е единственият българин, печелил "Златната обувка" за най-много голове в Европа, сподели пред "БНР", че се чувства страхотно, а днешните футболисти имат много празнини в тактическата си грамотност. 

Чувствам се все едно съм на 50. Много добре се чувствам. Ако играех в съвременния футбол, нямаше да има проблеми да вкарам и много повече голове. Те сега не знаят как да се пласират, не са научени ли, толкова ли знаят. Да вкарам 1000 гола? Е, сега не мога да достигам Пеле, но щях да вкарам поне 350-450 гола“, сподели Жеков пред националната медия.

Един от големите рекорди на Жеков е вкарването на 253 гола в най-високото ниво на българския футбол. Единственият футболист, който застражава уникалното постижение, е Мартин Камбуров, но легендарният нападател на ЦСКА не се притеснява от този факт, защото е реализирал своите попадения за много по-малко мачове. 

"Мартин Камбуров е само на 29 гола от рекорда на Жеков в елитното ни футболно първенство, но ветеранът не се притеснява, че може да бъде изместен. „Той е изиграл много повече мачове, на много повече години е. Аз съм играл до 30 години, а той е вече на 38. Така че, ако може да ме минава, да ме минава. Но се съмнявам, че ще може да вкара толкова много голове. Защото футболът сега не е като преди. Тук сега трябва да има много сила, бързина. А не само да чакаш и да вкарваш. Но дано – нека ме стигне и да ме мине", сподели още Жеков. Преди няколко месеца легендарният нападател обвини Стойчо Младенов и Александър Томов в източване на милиони от любимия му ЦСКА (подробности по тази тема четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама