2024-та е най-тежката в кариерата му: Тотален кошмар за "най-силния треньор на ЦСКА при Гриша Ганчев"


2024-та е най-тежката в кариерата му: Тотален кошмар за "най-силния треньор на ЦСКА при Гриша Ганчев"
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2689 0

Много треньори минаха през ЦСКА в последните години, но никой от тях не успя да спре хегемонията на Лудогорец и да направи "армейците" шампиони. Над 90% от тях дори не се доближиха до това и "орлите" взеха повечето от 13-те си титли без особени трудности.

Така бе и през този сезон, но не и през миналата кампания. Тогава ЦСКА бе лидер два кръга преди края и държеше всичко в своите ръце, но се стигна до прословутата изпусната дузпа от Иван Турицов срещу ЦСКА 1948. Така Саша Илич остана специалистът, който се доближи най-много до това да прекъсне историческата серия на Лудогорец.

Сърбинът проведе подготовка и започна и новия сезон начело на "армейците", но бързо-бързо бе заменен. След като бе освободен от българския клуб през юли, още през октомври вече имаше нов тим - гръцкия Атромитос.

Кошмар за Саша Илич през 2024-та: Страда след като напусна ЦСКА

Саша Илич страда след ЦСКА

Там започна изумително - с 13 поредни мача без загуба. След това обаче, когато всъщност дойдоха на хартия по-лесните мачове (след разделянето на шампионата след края на редовния сезон), Атромитос имаше само 2 победи в 13 мача. Така кръг преди края на сезона за гръцкия тим Илич бе уволнен.

Буквално часове по-късно обаче си намери нов отбор в лицето на Пари Нижни Новгород. Илич обаче пренесе кошмарната си серия, започнала през 2024-та година, и в Русия. С новия си тим има четири мача, в които записа две загуби и две равенства при обща голова разлика... 4:13.

Така запрати своя тим в борбата за битката за оцеляването, като Пари Нижни Новгород ще се изправи в два решаващи сблъсъка с Арсенал Тула, от които ще се определи дали ще остане в елита на Русия. В последния кръг, когато стана ясно, че Саша Илич ще се бори за оцеляване, бивш играч на Левски вкара в елита на Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички