10 от Етър спечелиха точка срещу ЦСКА


10 от Етър спечелиха точка срещу ЦСКА
Снимка: БГНЕС

6192 0

Отборите на Етър и ЦСКА завършиха наравно при резултат 2:2 в мач от 8-мия кръг на Първа лига, играл се на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Милчо Ангелов от дузпа и Алдаир Ферейра изведоха Етър напред преди почивката, но през втората част "армейците" достигнаха до равенството след голове на Тиаго Родригес и Ахмед Ахмедов. Яни Пехливанов пък получи втори жълт картон в края на мача и бе изгонен от игра.

Така Етър най-накрая печели първата си точка в елита на България през този сезон. Въпреки това "болярите" остават на последната позиция. ЦСКА събира 13 пункта и се изкачва на 4-тото място в класирането. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 11-тата минута отборът на Етър получи правото да изпълни дузпа, след като при пробив на Преслав Боруков, топката срещна ръката на Юрген Матей.

1:0! 12' - Зад топката застана Милчо Ангелов и вкарва топката във вратата на Бусато.

В 19-тата минута ЦСКА получи добър шанс да обстрелва вратата на Господинов. Греъм Кери стреля от пряк свободен удар, но ударът му мина покрай вратата на Етър.

В 33-тата минута Юнус Санкаре стреля към вратата на домакините, но ударът му бе крайно неточен.

В 41-вата минута Брадли Мазику нахлу в наказателното поле на Етър, като опита да копне топката и да прехвърли Господинов, но вратарят на "болярите" бе безпогрешен.

2:0! 45' - В последната минута от първата част тимът на Етър нанася втория си удар. Преслав Боруков навлезе в половината на ЦСКА, след което комбинира с Алдаир Ферейра, който си нагласи топката и вкара изключително красив гол от дистанция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 51-вата минута ЦСКА получи отличен шанс да се върне в мача. Топката бе центрирана в наказателното поле на Етър, където Юрген Матей игра с нея, но Анатоли Господинов спаси. Впоследствие се стигна до разбъркване, но съдията отсъди нарушение.

2:1! 61' - В 61-вата минута ЦСКА достига до намаляване на резултата. Амос Юга пробва пас по въздух, топката срещна тялото на Яни Пехливанов и след това малко изненадващо стигна до Тиаго, който и чукна с коляно и тя влезе в мрежата на Етър.

В 80-тата минута Стефано Белтраме бе намерен в наказателното поле на Етър, където опита хубав ножичен удар, но изпълнението му не намери очертанията на вратата на Господинов.

В 91-вата минута Яни Пехливанов получи втори жълт картон за нарушение срещу Брадли Мазику и бе отстранен от игра.

2:2! 90+3' - При изпълнение на свободен удар Тиаго Родригес прати топката в наказателното поле на Етър, където тя се отби от вратаря Анатоли Господинов и Ахмед Ахмедов бе най-съобразителен, като я вкара в мрежата на "болярите".

В 96-тата минута Стефано Белтраме от доста трудна позиция стреля към вратата на Етър, но Господинов се намеси по чудесен начин и спаси своя отбор.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЕТЪР: 13. Анатоли Господинов, 83. Алдаир Ферейра, 44. Божидар Кацаров, 24. Георги Купенов, 70. Кольо Станев, 26. Мариян Иванов, 7. Милчо Ангелов, 6. Пламен Крачунов, 99. Преслав Боруков, 20. Яни Пехливанов (к), 16. Стелиян Добрев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 13. Юнус Санкаре, 14. Жул Кейта, 18. Брадли Мазику, 20. Тиаго Родригес, 26. Валентин Антов (к), 28. Пламен Гълъбов, 9. Томи Юрич

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Футболистите на Етър се представят трагично от началото на сезона. Тимът от Велико Търново е закотвен на последното място във временното класиране, като „болярите“ продължават да нямат спечелена точка и са вкарали едва 3 гола в 7 мача до момента в първенството.

ЦСКА е в ролята на суперфаворит в двубоя. „Армейците“ са на крилете на радостта, след като успяха да спечелят гостуването си на Базел от Лига Европа в четвъртък и по този начин да се класират за груповата фаза на турнира. През миналата седмица обаче футболистите на Стамен Белчев записаха първа загуба за сезона в Първа лига, като отстъпиха при гостуването си на Локомотив Пловдив с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички