Валентич след отпадането на Ботев Пловдив: Чака ме дълга вечер със собственика


Валентич след отпадането на Ботев Пловдив: Чака ме дълга вечер със собственика
Снимка: Getty Images

1900 0

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич говори след отпадането на отбора от Лигата на конференциите. "Жълто-черните" загубиха от АПОЕЛ с 2:0 като гост в Никозия, а Валентич смята, че играчите му са имали своите шансове, но не са се възползвали.

Валентич също така призна, че му предстои среща със собственика на Ботев Антон Зингаревич още тази вечер, на която ще бъде обсъдено неговото бъдеще като наставник на отбора. Треньорът подчерта, че Ботев се нуждае от двама-трима нови играчи, с които ще може да атакува и Купата на България, но без тях ще бъде много трудно да се повтори успеха от миналия сезон, когато отборът влезе в топ 3 на Първа лига.

"Знаехме, че ни предстои труден двубой особено в първите 10-15 минути. Мисля, че точно в този период бяхме нервни, изпускахме елементарни топки и те създаваха положения. Опитахме да се върнем в срещата, след това имахме 100-процентов шанс с Емануел Току", започна Валентич.

"Ясно беше, че няма да създадем много положения и трябваше да ги използваме. Усещах, че ако първото полувреме бе завършило 0:0, можехме да стигнем до нещо. И през второто полувреме имахме 100-процентов шанс с Мартин (Секулич). Горд съм по начина, по който реагирахме през второто полувреме.

Не е възможно да дойдеш тук и да създадеш много положения. Не видях нито един футболист, който да не даде 100% за Ботев Пловдив. Да, разочарован съм, защото през този трансферен прозорец не се подготвихме както искахме.

На няколко пъти през първото полувреме владеехме топката и просто им я подарявахме. Футболът е просто решения. Трябва да правиш логическите решения правилно. Трудно е, мразя това усещане. След мача с Берое знам какво си казахме в клуба, знам точно от какво се нуждаем, но нещата на този етап не се получават.

Трябва да продължим да работим. Трябват ни няколко футболисти, за да станем по-добър отбор. Този отбор, който изстиска третото място, постигна максимума. Трябват ни двама-трима нови играчи. Да, привлякохме Мартин Секулич, но той все още не е готов физически.

Днес имам среща със собственика на клуба, с изпълнителния директор. От първия ден всяко решение, което взимаме, е в името на най-доброто на Ботев Пловдив. Ще видим сега какво ще е решението. Ще поговорим, чака ни дълга вечер и ще решим. Аз знам кое е най-доброто за Ботев.

Най-доброто за Ботев е да вземе двама футболисти за титулярния състав, ако не - ще имаме труден сезон. Ако вземем двама играчи, имаме потенциал да спечелим Купата този сезон без проблем, защото имаме добър отбор. Още след мача с Берое говорихме за тази позиция, а още не сме привлекли футболист.

Ще ви кажа утре. Не съм идиот. Познавам хората. Усещам, че феновете не подкрепят отбора. Ако не подкрепят отбора заради мен, толкова е лесно за мен да взема решение, защото просто искам най-доброто за Ботев Пловдив. Аз имам своето бъдеще", завърши Валентич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички