В името на легенда: Преименуваха вече бившия дом на Ботев Пловдив


В името на легенда: Преименуваха вече бившия дом на Ботев Пловдив
Снимка: botevplovdiv.bg

3479 0

Бившият и дългогодишен дом на представителния отбор на Ботев Пловдив ще претърпи промяна в своите наименование. Това стана ясно след заседание на общинските съветници на град Пловдив, на което бе решено съоръжението да се преименува.

Как ще се казва?

До момента клубната база на "канарчетата" носеше името "Футболен комплекс Ботев 1912". Оттук нататък обаче стадионът в Коматево ще носи името на историческата за пловдивския гранд фигура Никола Щерев - Старика.

В името на една легенда

Инициативата за това бе подета от "Фондация Жълто и Черно". Тя е по повод честванията на 120-годишнината от рождението на бившия нападател. Идеята срещна сериозно одобрение както сред запалянковците, така и от страна на ръководството на клуба.

Крайната дума обаче имаха общинските съветници. В четвъртък те бяха изправени пред гласуване, резултатите от които гласяха - 31 "за", 0 въздържал се" и 0 "против".

Освен с това, Щерев ще бъде почетен и с редица други събития като тематично представяне на неговата личност, кариера и отдаденост спрямо отбора в местния хотел "Хилтън". Ще се състои и специална изложба, олицетворяваща спортния му път.

Малко по-рано пък стана ясно, че клуб от Първа лига ще домакинства временно именно на базата в Коматево.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички