Не в Лудогорец и не в ЦСКА: Гори трансферна "война" за "бъдеща световна звезда" от Първа лига


Не в Лудогорец и не в ЦСКА: Гори трансферна "война" за "бъдеща световна звезда" от Първа лига
Снимка: www.facebook.com/botevplovdiv

5691 0

Истинска международна трансферна битка се разгаря за играч от българската Първа лига. Той обаче не е част от Лудогорец, нито от ЦСКА, а е собственост на Ботев (Пловдив). Става дума за нападателя Емануел Уме.

18-годишният играч впечатли на Световното до 20 години в Аржентина, където неговият Нигерия стигна до четвъртфиналите, побеждавайки Италия и Аржентина. Уме даде 2 асистенции и впечатли с дриблите си.

Откакто първенството започна, за няколко чуждестранни клуба се писа, че искат да привлекат перспективния нападател. Първо се заговори за италиански и германски отбори, а след това в битката влязоха белгийските грандове Стандарт Лиеж и Андерлехт. За първия дори имаше информация, че е пратил оферта за таланта. След това беше споменат и френският елитен Бордо.

Твърди се, че Ботев (Пд) иска 3 милиона евро за нигериеца, който пристигна в клуба миналата есен. Той първоначално играеше за дубъла, но получи шанс и в първия отбор на "канарчетата".

Белгийското издание voetbal24.be нарича Уме "супер талант" и го определя като "бъдеща световна звезда". Ето колко е предложил за играча Стандарт Лиеж. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички