Трус в Ботев Пловдив: Капитанът напусна клуба, чужденец го последва


Трус в Ботев Пловдив: Капитанът напусна клуба, чужденец го последва
Снимка: Официален сайт - Ботев Пловдив

3929 0

Ръководството на Ботев Пловдив използва официалните профили на клуба в социалните мрежи, за да обяви в петък вечер, че се разделя за постоянно с двама от играчите си. 

Това са капитанът на представителния тим - Виктор Генев и негов бивш съотборник в отбрана Самуел Сопрайен. Посочената причина за раздялата е изтеклите договори на двамата, които няма да бъдат подновени. 

Конкретно Генев се присъедини към клуба още през 2020-а година, като това бе неговият втори период за "канарчетата" и общо изигра 124 двубоя, в които се отчете с 5 гола и 2 асистенции. 

Съобщението до феновете 

"𝙏𝙍𝘼𝙉𝙎𝙁𝙀𝙍 𝙉𝙀𝙒𝙎: Ботев (Пловдив) се раздели със защитниците Виктор Генев и Самуел Супрайен. Договорите на двамата опитни бранители изтекоха и няма да бъдат подновени.

Виктор Генев е един от най-големите стълбове в "жълто-черната" отбрана през последните години. При втория си престой при "канарчетата", Генев завоюва бронзовите медали, а през втория дял на настоящия шампионат бе с капитанската лента.

Самуел Супрайен се присъедини към пловдивския клуб в началото на миналия сезон. Французинът бързо се превърна в основен играч в защитния вал на Ботев, като също бе с основен принос за 3-тото място и европейското участие на "канарчетата".

ПФК Ботев Пловдив изказва своята благодарност към двамата футболисти за показания професионализъм и отдаденост към "жълто-черния" Клуб, като им пожелава много успехи в бъдещите им професионални начинания!", написаха от "Колежа" в социалните мрежи.

Вижте българин или чужденец се очаква да поеме Ботев Пловдив за постоянно!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички