Токов удар помрачи подновяването на Първа лига, a Ботев Пловдив и Локомотив София не счупиха нулите (ВИДЕО)


Токов удар помрачи подновяването на Първа лига, a Ботев Пловдив и Локомотив София не счупиха нулите (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4608 0

Отборите на Ботев Пловдив и Локомотив София не успяха да се победят на старта на пролетния дял в родната Първа лига. Двата тима завършиха при резултат 0:0 в мач, който бе съпътстван от много борба и токов удар, който забави началото на второто полувреме с около 50 минути.

Първата част започна доста равностойно. И двата тима създадоха интересни положения, но най-близо до гола бе Ботев - в самия край на първата част Антоан Бароан отправи много техничен удар извън наказателното поле, но за негово съжаление той срещна напречната греда.

Малко след края на първата част се е стигнало до токов удар в квартал Коматево. Тази авария бе причината началото на второто полувреме да се забави с близо 50 минути, като дори се смяташе, че срещата ще бъде подновена в утрешния ден, но до тази крайност не се стигна.

Борбата продължи и през втората част. Александър Любенов направи няколко отлични спасявания на удари, отправени от Антоан Бароан и Николай Киров, с което запази вратата си чиста. В самия край много близо до гола бе Димитър Митков, който стреля опасно от пряк свободен удар, но шутът му мина встрани.

Локо София запазва осмата си позиция и вече е с актив от 27 точки, а на момчетата на Станислав Генчев им предстои сблъсък със Септември у дома. Ботев продължава да е десети с 20 пункта, а в следващия кръг ще гостува на ЦСКА.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на стадиона в Коматево започна двуостро. И двата тима разчитаха на атаки по крилата и на своите скоростни футболисти. В 11-ата минута  се стигна до първото по-сериозно положение. Точукву Онади проби добре и изведе Ето'о сам срещу Александър Любенов, но стражът на "железничарите" излезе навреме и успя да опази вратата си чиста. Веднага след това гостите организираха атака, която завърши с удар с глава, който разтресе напречната греда на Ханкич, отправен от Димитър Митков след центриране.

В 24-ата минута се стигна до още един отличен шанс за "жълто-черните". Карлос Франса сгреши фатално при изнасянето на топката и даде начало на контраатака на пловдивчани. Антоан Бароан проби успешно и подаде на Николай Минков, чийто удар бе спасен отново от Любенов. Минута по-късно Димитър Митков стреля и затрудни Ханкич, но в крайна сметка вратарят на домакините улови топката.

Ван Хертъм намери Минков отдясно, който влезе в наказателното поле и веднага центрира към границата на вратарското поле, където Уме Емануел обаче стреля над напречната греда в 33'. Веднага след това пък се стигна и до шанс за гостите. Димо Бакалов проби на левия фланг и стреля, но опитът му мина встрани. В 40-ата минута Бакалов си пробва късмета със задна ножица, но не създаде сериозни проблеми на Любенов, койтобрез проблем улови. В самия край на първата част Па Конате намери Антоан Бароан, който с много техничен удар от дистанция преодоля Любенов, но срещна напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

***Началото на втората част се забави, тъй като в пловдивския квартал Коматево захранването спря и нямаше ток. Двата тима останаха в съблекалните дълго време, но в крайна сметка сблъсъка бе подновен около 19:20 часа.***

След дългата почивка Ботев излезе по-мотивиран за началото на втората част. Домакините се втурнаха да търсят гола, а близо до него бе нападателят Антоан Бароан, който обаче нанесе слаб удар по земя, без да създаде проблеми за стража Любенов. След това положение започна да се забелязва сериозна борба за центъра на терена.

Борбата на терена продължи и в следващите минути, може да се каже, че играта се изнерви, тъй като редица нарушения започнаха да я накъсват. В 78-ата минута Николай Минков отново бе отказан от Любенов. Футболистът на Ботев Пловдив стреля след рикоширан удар, но стражът на "железничарите" за пореден път опази вратата си суха.

Няколко минутки преди края Димитър Митков си пробва късмета от пряк свободен удар. Дистанцията до гола бе близо 20 метра, а ударът на нападателя мина опасно близо до страничния стълб на Ханкич.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев Пловдив: 13. Хадайет Ханкич – 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 8. Тодор Неделев, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето’о, 17. Николай Минков, 21. Точукву Ннади, 24. Яспер Ван Хертъм, 31. Уме Уме Енмануел, 44. Роберто Пучец

Локомотив София: 24. Александър Любенов – 44. Божидар Кацаров, 5. Дейвид Малембана, 13. Селсо Рапосо, 26. Красимир Милошев, 15. Лука Иванов, 11. Карлос Франса, 94. Юлиан Ненов, 39. Антонио Вутов, 70. Димо Бакалов, 45. Димитър Митков

ПРЕДИ МАЧА

Локомотив София има сериозни амбиции да достигне до местата, които дават право на участие в европейските турнири. Момчетата на Станислав Генчев "зимуваха" на осмата позиция в елита и са с актив от 7 победи, 5 равенства, 6 загуби и 26 точки.

Ботев Пловдив стартира кампанията не както мнозина очакваха, но "канарчетата" показаха характер и постепенно се върнаха към победите. Феновете нямат търпение да видят какво ще направи новият треньор на пловдивчани Бруно Балтазар на поста. В момента тимът е десети с 19 пункта.

Двата тима се изправиха един срещу друг на 31 юли, а тогава "железничарите" достигнаха до успеха с 2:0. Попадения на Димитър Митков и Илия Димитров направиха разликата. 

Главен арбитър на срещата ще бъде Драгомир Драганов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички