Тодор Неделев е номер 1 за август според Instat


Тодор Неделев е номер 1 за август според Instat
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1344 0

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец август според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

27-годишният национал натрупа индекс на ИНСТАТ 387. Неделев изпревари само с една точка нападателя на Черно море Матиас Курьор, който остана с индекс 386. Призовата тройка допълва друг футболист на Ботев (Пд) – Атанас Илиев. Той събра индекс на InStat 380 и за първи път попадна в престижната класация, информират "канарчетата".

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача. Любопитен е фактът, че Тодор Неделев заслужи приза „Най-добър футболист“ според InStat за миналия сезон 2019/2020. А какви са задълженията на пловдивчани след напускането на Георги Самуилов - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички