След 27-годишно чакане Ботев Пловдив е с медали след триумф над Славия


След 27-годишно чакане Ботев Пловдив е с медали след триумф над Славия
Снимка: Lap.bg/Kiril Bekyarov

2310 0

Ботев Пловдив победи Славия с 2:1 в последния кръг от Първа лига и си извоюва бронзовите медали. Двата тима предоставиха много качествен двубой без накъсвания, в който "жълто-черните" триумфираха.

Резултата откри Джак Лейн (53'), а преднината на "канарчетата" удвои в 66-ата минута Николай Минков. Почетното попадение за столичани реализира дебютантът Валентин Петров (84').

Ботев стартира мача по-уверено от Славия. Още в 13-ата минута прекрасен шанс се откри пред Джак Лейн, който нахлу в наказателното поле на гостите и само неточният му завършващ удар спаси "белите" от гол. 

Устремът на "канарчетата" бе секнат, след като Йон Бакеро по прекрасен начин намери Кристиан Добрев, който от втора греда откри резултата (14'). Бившият футболист на Ботев бе аплодиран дори от домакинските привърженици. Попадението обаче не бе зачетено поради засада.

Без особени положения пред двете врати завърши първото полувреме в Коматево. 

Пропусналия сам срещу вратаря през първата част Лейн се реваншира за грешката си в 53-ата минута. Нападателят на "жълто-черните" показа уникална скорост, с която остави противниковите футболисти зад гърба си, нахлу в наказателното поле и "разстреля" Светослав Вуцов от малък ъгъл.

Солидното представяне на Славия не успя да спре Николай Минков да удвои преднината на домакините (66'). След суматоха в наказателното поле на столичани българинът остана сам очи в очи с вратаря Вуцов и реализира.

"Белите" се върнаха в мача след прекрасен изстрел от границата на наказателното поле на 18-годишния Валентин Петров, който записа и първите си минути в професионалния футбол (84').

Така завърши и срещата в Пловдив. "Канарчетата" завоюваха първите си медали в Първа лига от 27 години насам.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички