Скука, малко футбол и равенство между "Ботев" и "Левски"


Скука, малко футбол и равенство между "Ботев" и "Левски"

2349 0

"Ботев" и "Левски" изиграха много скучен двубой, в който не успяха да си отбележат гол и стигнаха до скучно 0:0 на базата на "канарчетата" в Коматево.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" по традиция почнаха по-активно двубоя, като залагаха на чести атаки по дясното крило. Николай Костов обаче беше подредил своите много добре, като в началото нямаше почти никакви положения пред коя да е от двете врати. В 10' Нелсън нахлу опасно в половината на "сините" и центрира пред Йоргачевич, но Карнер успя да избие.

Домакините заиграха в по-високо темпо в следващите минути, като се стигна до две много опасни атаки. "Канарчетата" едва не откриха в 19', когато Балтанов изведе Огнянов отляво на нападението. Той от своя страна пусна успореден на голлинията пас, който беше избит от Веселин Минев.

Последваха скучни минути в "Коматево", като едва в 40' стана по-интересно пред вратата на Голас. Костадинов пусна извеждащ пас за Миланов в наказателното поле. Кифуети го блокира първоначално, но нисичкият бек се промъкна и успя да стреля от малък ъгъл. Голас обаче успя да реагира и отрази удара на опитния защитник.

В последните 5 минути "Левски" се активизира и имаше още две страхотни положения да отбележи гол. Първо Бедоя с много хубав удар по тревата прати топката до гредата, докато в последната секунда при центриране Костадинов засече с крак от близко разстояние, но топката мина над вратата - 0:0 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с лек превес на Ботев, но в 54' гостите можеха да открият резултата. Прохазка пусна отличен пас за Бедоя в наказателното поле и испанецът стреля опасно, но топката рикошира и мина на сантиметри встрани от вратата. Минута по-късно и Костадинов имаше шанс, но пропусна.

Последва смяна в състава на "Левски" като на терена се появи Божидар Краев на мястото на анемичния в този мач Мики Орачев. Малко по-късно и Китамбала отстъпи мястото си на Илия Димитров, докато Николай Костов изненада всички и извади дейния Нелсън за сметка на Алекс Колев.

"Сините" продължиха да натискат в следващите минути, но положенията пред вратата на Голас продължиха да са недостатъчни, за да падне гол. В 83' имаше опасен удар на резервата Гаджев от далечно разстояние, но топката отново премина встрани от вратата.

В края на мача имаше две опасни центрирания за "канарчетата", който обаче също не доведоха до гол - скучно 0:0 в "Коматево".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

"БОТЕВ" (ПД): 1. Виктор Голас, 28. Филип Филипов, 22. Пламен Николов, 18. Радослав Терзиев, 11. Йордан Христов, 88. Милен Гамаков, 20 Серкан Юсеин, 17. Лъчезар Балтанов, 7. Мариян Огнянов, 23. Грегъри Нелсън, 91. Рихави Кифуети

Треньор: Николай Костов

"ЛЕВСКИ": 29. Боян Йоргачевич, 14. Веселин Минев, 4. Мики Орачев, 3. Аймен Белаид, 30. Максимилиан Карнер, 70. Георги Костадинов, 20. Живко Миланов, 8 Джереми Де Ноойер, 15. Роман Прохазка, 10. Мигел Бедоя, 99. Линел Китамбала

Треньор: Стойчо Стоев

Стартовите състави

Стойчо Стоев заложи на само една изненада в състава си, като пусна по лявото крило Мики Орачев за сметка на Божидар Краев. Иначе Линел Китамбала беше избран за централен нападател след контузията на Умар Диаби.

Николай Костов заложи на най-силните футболисти, с които разполага, като Кифуети поведе нападението на "канарчетата", подпомаган от Огнянов, Нелсън и Балтанов.

ПРЕДИ МАЧА:

"Ботев" ще търси реванш днес срещу "Левски" пред собствена публика. "Канарчетата" ще искат да си върнат за 0:1 на "Герена" в 10-ия кръг на "А" група и да се извинят на феновете си за двете поредни загуби от Литекс и Лудогорец в първенството.

"Левски" също е амбициран за победа, тъй като тя ще му позволи или да дръпне отново пред Лудогорец и Литекс, или поне да остане наравно с разградчани по точки. "Сините" имат да се реабилитират пред привържениците си за двете загуби в последните си три мача.

Този мач ще е по-особен за треньора на "жълто-черните" Николай Костов, който за първи път се изправя срещу бившия си отбор. Костов води "Левски" през сезон 2011/12, но напусна, след като допусна първа загуба - от Миньор на сегашния наставник на столичани Стойчо Стоев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички