"Ботев" на Костов ще пробва да разколебае "Левски" за титлата


"Ботев" на Костов ще пробва да разколебае "Левски" за титлата

814 0

"Ботев" (Пловдив) приема днес на "Коматево" "Левски" в опит да се извини на феновете си за двете поредни поражения в "А" група - с 2:4 от Литекс и с 0:1 от Лудогорец.

Това ще е първият случай, в който треньорът на домакините Николай Костов ще се изправи срещу бившия си тим. Българският наставник води "сините" през сезон 2011/12, но хвърли оставката след първата загуба на тима под негово ръководство - от Миньор на Стойчо Стоев, настоящият треньор на "Левски".

Ако "Ботев" постигне успех в третия си опит срещу тримата претенденти за титлата в "А" група, "Левски" ще бъде сериозно разклатен. На тима му предстои и тежък мач с Литекс в турнира за Купата на България във вторник, осми декември.

"Сините" сами се поставиха в трудна ситуация. Само за три кръга те пропиляха комфортната си преднина от 6 точки пред Лудогорец. Това се случи, след като софиянци паднаха от Пирин (Благоевград) и от Берое. И в двата мача те показаха неефективност в атака.

Именно с нападението са свързани и най-сериозните проблеми на Стоев за мача в Коматево.

Въпреки сгъстения цикъл от мачове, се очаква срещу "Ботев" специалистът да пусне защитното каре, което игра в Стара Загора - Миланов, Карнер, Белаид и Минев. Пред тях ще избира измежду трима - Костадинов, Де Ноойер и Бедоя. Вероятно е холандецът да почива, тъй като има опасност да получи пети жълт картон и да отпадне за следващия двубой.

По левия фланг е твърде вероятно да играе Мики Орачев вместо Божидар Краев. Почти сигурно Гаджев ще е в ролята на плеймейкър.

След контузията на Умар Диаби вариантите пред Стоев за върха на атаката са три - Денис Махмудов, Линел Китамбала и юношата Илия Димитров, като с най-големи шансове да започне е французинът.

"Ботев" ще бъде без контузените защитници Даниел Златков и Лазар Марин. Аут от групата е и младокът Наско Милев. В нея се завърнаха изтърпелият наказанието си Нико Варела, Даниел Генов о младият Кристиян Димитров.

Мачът е днес от 14.00 часа на Коматево.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички