Шесткратен шампион във Франция готви оферта за нападател на Ботев Пловдив


Шесткратен шампион във Франция готви оферта за нападател на Ботев Пловдив
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

2593 0

Френският футболен клуб Бордо се интересува от нигерийския нападател на Ботев (Пловдив) Уме Емануел, твърди изданието Foot National. Това е поредният европейски клуб, който е следил отблизо изявите на Уме Емануел по време на Световното първенство до 20 години.

Ботев Пд може да получи сериозна сума

Бордо е готов да направи конкретна оферта за нигериеца, който е в трансферните планове и на белгийските Андерлехт и Стандард Лиеж.

Смята се, че Ботев може да поиска около 3 милиона евро за младия талант, но цената ще е въпрос на преговори между двете страни. Уме Емануел дълго време игра за втория отбор на Ботев, преди да получи шанс за първия, и показа сериозни качества. Именно заради участието си на световното първенство Емануел пропусна края на шампионата в Първа лига.

Уме Емануел ще навърши 19 години в края на месец август. През миналия сезон той е играл само в 7 мача за "жълто-черните" или общо 291 минути, но за толкова кратко време е успял да отбележи 3 гола. Шесткратният шампион на Франция Бордо направи добър сезон 2022-23 в Лига 2, но не спечели промоция за елита заради скандала в последния мач срещу Родез. Новият наставник на пловдивчани Станислав Генчев пък бе категоричен, че никой няма да подпише с тима без неговото позволение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички