Шефът на "Ботев": 550 ще охраняват мача с ЦСКА, успех ще е подвиг


Шефът на "Ботев": 550 ще охраняват мача с ЦСКА, успех ще е подвиг
Снимка: Официален сайт на "Ботев" (Пловдив)

1149 0

Изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев увери, че са взети всички мерки за опазването на реда и сигурността в двубоя с ЦСКА в неделя. Мачът е важен за "канарчетата", защото при успех ще ги остави в първата шестица след разделянето в плейофите. Още по-важен е двубоят за трети отбор - "Левски", който ще бъде пратен в долната шестица, ако "жълто-черните" бият ЦСКА.

"Искам да помоля да се престане със спекулациите. Ботев е предприел всички мерки за обезпечаването на охраната и сигурността на тази среща. Имахме среща с охранителна полиция и с частна фирма. Над 500 охранители ще присъстват на двубоя, което дори мисля, че е прецедент за България. Защото при капацитет малко повече от 3 хиляди зрители, това означава, че всеки 6 фена ще са охранявани от един полицай. Около 400 полицаи ще са ангажирани и над 100-150 частни охранители. Така, че е повече от сигурно, че тук не очакваме проблеми с реда и охраната на двубоя", коментира Златев пред "Дарик".

Той заяви, че се надява да няма провокации от страна на феновете на гостите и изходът от двубоя да се реши на терена. Думите му бяха в отговор на информации в медиите, че "армейските" привърженици плануват да спрат мача, ако техния отбор заяви победата.

Златев увери, че проблеми с терена за важния мач няма да има. "Теренът в Коматево и в момента е в прекрасно състояние. Разполагаме с една от най-добрите отводнителни и дренажни системи в България и теренът ще е в идеално състояние", обеща той.

В "Ботев" няма да правят трагедии, ако отборът се размине с първата шестица, а евентуален успех ще бъде "малък подвиг".

"Участието на Ботев в първата шестица не е самоцел. Това би било доста сериозно постижение с оглед на това, че изграждаме един млад и боеспособен отбор. Ако момчета успеят в неделя да се преборят, ще е един малък подвиг за нашия клуб. Ако нещата не се получат, ще продължим по пътя, по който сме поели да развиваме млади футболисти", заяви директорът.

"Ботев" посреща ЦСКА в неделя, 15-и март, от 15,30 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички