Шеф в Ботев Пловдив: Целта пред отбора е неизменна - топ 6


Шеф в Ботев Пловдив: Целта пред отбора е неизменна - топ 6
Снимка: botevplovdiv.bg

1507 0

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) - Герман Чистяков, разкри амбициозните цели на "канарчетата" за новия сезон в Първа лига. В клубния си уебсайт "жълто-черните" публикуваха обширно интервю със специалиста, в което засягат най-важните теми около клуба. Една от тях бяха именно намеренията за юбилейната за пловдивския тим година.

Какви са целите и задачите на клуба за този сезон?

"Целите и задачите са неизменни – да бъдем в топ 6, да се опитаме да стигнем максимално близо до купите, да сме отново в Европа през пролетта и да организираме търговската работа така, че да увеличим доходите от нея. И най-важната ни задача – адаптацията на клуба за завръщане на роден стадион. Това е нещо важно, над което вече се работи. Дори някои сътрудници в щаба понякога не разбират защо нараства управленският екип, защо въвеждаме протоколи и специални програми по "MatchdayOperations", но това се прави именно за да бъде преходът на колектива на новия терен максимално гладък, и, за да се управляват лесно потоците на голям и напълно обновен стадион", започна шефът.

Какво от досегашната дейност на клуба претърпя най-големи промени? С каква цел бе направено?

"Основното, към което се стремим, и искаме всички да разберат, е, че градим голям клуб, чийто мащаб надхвърля стандартното ниво в България. За да постигаме стабилни резултати, не бива да се боим да поставяме и най-амбициозни цели и да мечтаем за най-високи постижения. Планирали сме да превърнем Ботев в най-добре организирания клуб в страната – с нова арена, с нов управленчески екип и със силен и амбициозен акционер. Имаме всички условия. Да, може да се спъваме, да допускаме грешки, да показваме в някои моменти неудовлетворителни резултати, но сме длъжни се движим напред без колебания и съмнения. И тогава нещата ще се случват. Ние внедряваме нова корпоративна култура, нови и съвременни условия на управление, нови подходи на работа с партньорите, стартираме социални проекти и т.н. Предстоят още много интересни неща".

В какво състояние се намираше клубът към момента, когато го поехте вие?

"В най-добро състояние беше спортната част. Беше крайно изненадващо за мен, че дори основни, съвсем елементарни процеси не работеха в клуба. Хората в офиса не знаеха какво правят колегите им, които се намираха в същия кабинет. Никой с никого не комуникираше нормално, липсваха елементарни протоколи относно финансовата уреденост, работата с медии се водеше от някаква съмнителна руска агенция при крайно неизгоден за нас договор. Като се има предвид, че аз самият съм от Москва и познавам всички в бранша, дори аз не бях чувал за тази фирма. Друг е въпросът как са се оказали тук и на какво основание е подписан такъв договор с тях. Нямам представа с какво се е занимавал предишният ръководител. На предложението ми да се срещнем лично, за да поговорим, за да ми разясни някои неща, изхождайки от опита си, той отказа. Така че се наложи да вършим много неща от нулата. И искрено оценявам търпението на Антон Зингаревич, на когото толкова дълго се наложи да чака, кога мениджърският екип ще си свърши работата".

Какви са плановете на отбора за времето на зимната пауза?

"Тъкмо в момента треньорският щаб планира сроковете, а ние като клуб ще отработим вариантите с подготовката, но най-вероятно, пред вид положителния опит от миналата година, отново Дубай ще ни бъде приоритетно направление. Задължително ще отделим внимание на търсенето на качествени спаринг-партньори, за да избегнем ситуацията, която възникна през лятото в Турция".

Какво интересно да очакват феновете до края на юбилейната за клуба година?

"Концерт на чудесния Античен театър. В момента го подготвяме съвместно със Сдружението. Феновете могат да очакват и други приятни изненади до края на годината, за които скоро ще разкажем. Това ще бъдат нови и важни етапи за развитието на клуба, които също ще посветим на юбилея", допълни още той.

Ето кога се очаква "канарчетата" най-накрая да се завърнат на "Колежа"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички