Директор в Ботев Пловдив разкри кога "канарчетата" трябва да се завърнат в "Колежа"


Директор в Ботев Пловдив разкри кога "канарчетата" трябва да се завърнат в "Колежа"
Снимка: Sportlive.bg/Елин Андреев

2148 0

Ботев (Пловдив) се надява най-накрая да се завърне в своя обновен дом стадион "Христо Ботев" напролет. За това информира изпълнителният директор на "канарчетата" - Герман Чистяков, който даде обширно интервю пред клубния уебсайт.

Разкажете за базата в Коматево. Какви условия се създават за отбора?

"Истински късмет е, че клубът има толкова хубава инфраструктура. Да, разбира се, с течение на времето някои неща се амортизират и стават негодни. Много неща вече подобрихме и ще продължаваме да го правим. Много важно за мен като задача, с помощта на партньорите, които търсим, е да се замени изкуствената настилка, на която всеки ден работят и играят нашите деца. Тя е остаряла. Иска ми се да намеря неравнодушни хора и компании, които да ни помогнат да го направим. Смятам, че съпричастните на Ботев хора могат да помагат, не е редно всички въпроси да се решават единствено от акционери", заяви Чистяков.

Какво се случва със стадиона? Кога отборът ще се върне на "Колежа"?

"Искрено вярвам и се надявам, че през пролетта ще започнем тестовите мачове там. Да, няма да е изцяло завършен, ще липсва част от покрива, няма да го има търговския сектор на трибуна А, но няма значение. Важното е, че ще има 18 000 места, базови битови условия, страхотна трева и осветление. Харесва ми как се получава отвътре арената, ще има отлична акустика, трибуните ще са близо до терена. Настръхвам като предвкусвам емоцията всеки път, когато ходя там. Надявам се, че пълните трибуни на мачовете ще са наш отличителен белег в цялата лига.

Знам, че "Колежа" е култово място за всички запалянковци на Пловдив. Виждал съм на видео каква фантастична атмосфера е царила на стадиона в миналото. Правим всичко възможно, за да върнем на феновете си техния роден дом. Безусловно, връщането на родния стадион е най-голямото и важно предизвикателство пред клуба".

В какво се състоят основните проблеми на завръщането? Какво ще представлява стадионът след реконструкцията?

"Основната сложност идва от това, че отговорност по проекта носи триъгълникът община-архитект-строител. А клубът, за голямо съжаление, засега не се признава за пълноценна заинтересована страна и не се включва в процесите, които текат, не се вслушват в нашето мнение. Поддържаме постоянен контакт със строителната компания относно всички въпроси по реконструкцията и правим всичко, което зависи от нас, за да ускорим процесите", допълни още той.

Ето за какви амбициозни цели на "жълто-черните" разкри директорът

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички