С първия си точен удар: Красив гол засили Славия към бараж за Европа - нова загуба за Ботев Пловдив (ВИДЕО)


С първия си точен удар: Красив гол засили Славия към бараж за Европа - нова загуба за Ботев Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2265 0

Славия записа изключително важен успех на старта в своеобразната група за Лигата на конференциите. "Белите" надделяха в Първа лига с минималното 1:0 над Ботев Пловдив. По този начин събраха 52 точки и дръпнаха с 10 пункта разлика пред втория - Арда, който е с мач по-малко.

В герой за отбора си се превърна Тони Тасев. Той бе изведен от Галин Иванов в 69-ата минута и напредна в наказателното поле. Въпреки че бе с човек на гърба си, той стреля от неособено удобен ъгъл, но изненада противниковия страж и му вкара в близкия ъгъл. Това бе и първият удар за "белите" в срещата.

Чистите голови положения в сблъсъка не бяха много и срещата не предложи голямо зрелище. Все пак тя бе по-специална за един от играчите на Ботев - Па Конате. Това бе негов мач номер 71 за отбора и вече е на 3-то място при чужденците с най-много срещи за "канарчетата".

Във вече трети пореден двубой от всички турнири пък Ботев не съумява да надделее срещу Славия. В предишните два случая се стигна до равенство в шампионата и загуба за Купата на България.

В следващия кръг "белите" отново ще бъдат домакини - този път срещу Арда (19.05), който е най-близо до тях. Ботев Пловдив пък посреща на стадион "Христо Ботев" Локомотив София (19.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички