Ботев и Локомотив си размениха голове, но само за 34-тото равенство на Пловдив (ВИДЕО)


Ботев и Локомотив си размениха голове, но само за 34-тото равенство на Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

4081 0

Ботев и Локомотив не се победиха в 116-тото дерби на Пловдив, след като си размениха по попадение по време на дербито от Първа лига в програмата на 24-тия кръг на надпреварата.В герои за двата тима бяха Бароан и Каракашев, който стреля, а Хертъм се оказа на пътя на топката, за да прати кълбото в собствената си врата в крайния резултат, а самите попадения паднаха в рамките на 180 секунди - 81-вата и 84-тата минута.

Първото полувреме премина сравнително спокойно, превдид високите очаквания към двубой от подобен ранг. Домакините притежаваха топката през 62% от времето, но градският съперник създаде по-голяма част от опасните ситуации пред една от двете врати. Първата по-чиста ситуация дойде едва в 25-тата минута, когато Матеус бе забравен от “жълто-черната” отбрана и стреля, но срещна външната страна на мрежата.

Последва една от малките спорни ситуации пред двете врати, като при нея Димитър Илиев се строполи в наказателното поле, но ВАР дори не разгледа положението. До края на първата част се стигна до разбъркване и във вратарското поле на гостите, но то също не бе достатъчно до първо попадение в срещата. 

През втората част домакините намалиха контрола на топката за сметка на опасните положения и това даде резултат едва в 81-вата минута, когато чудесна комбинация остави Бароан лице в лице с Хоркаш, а френският нападател умело залъга стража и откри на празна врата. Само 180 секунди бяха нужни на гостите, за да им се усмихне късмета, след като появилият се от резервната скамейка Каракашев стреля под ъгъл, но Хертъм засече и прати топката в собствената си врата.

По този начин Ботев остава на десета позиция с 27 точки след 24 мача, докато Локомотив е пети с 40 пункта. Автоголът бе първи гол във вратата на “канарчетата” на Коматево от октомври насам, след като за последно ЦСКА се бе разписвал като гост. Първата среща между двата тима завърши с успех за Локомотив - 1:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна пред погледа на неочакван звезден гост на домакинските трибуни, тясно свързан с Левски!

Първите пет минути преминаха с по-голям процент притежание на топката от домакините, които контролираха през 63% от времето. Още в началото Илиев пък отправи първи удар, но той беше крайно неточен.

В 25-тата минута Матеус бе забравен и се възползва от ситуацията, за да обстреля вратата на Аргилашки, но кълбото се спря от външната страна на мрежата.

След половин час игра се стигна до любопитна ситуация в наказателното поле на домакините, след като Аргилашки изпусна топката след изпълнението на статично положение. Последва опит за стрелба от Илиев, който се строполи на земята след контакт със стража. Топката обаче попадна в Сорга, а той оформи голям пропуск. 

ВАР моментално прегледа ситуацията с капитана на гостите, но бе категоричен, че това не може да е дузпа.

В заключителните минути отбраната на гостите също се замеси в сериозно разбъркване в собственото си вратарско поле, но "канарчетата" се разминаха с първото попадение в срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първия четвърт час от второто полувреме двата тима се поотвориха и се впуснаха в атаки срещу противоположните врати. Трябва да се отбележи, че контролът на топката от страна на гостите се увеличи до 43 процента, докато домакините се опитаха да създадат повече голови положения, които липсваха през по-голяма част от първото полувреме.

В 65-тата минута дойде първото по-отчетливо положение за второто полувреме, което бе дело на Сорга. Той пробва с глава да преодолее Аргилашки след корнер, но кълбото премина над напречната греда.

ГОЛ! Страхотна комбимация между Мертенс и Бароан завърши с отлично попадение във вратата на градския съперник в 81-тата минута. Тогава голаджията се оказа очи в очи с Хоркаш, който остана без никакъв шанс и бе разминат. 

По този начин французинът откри за 1:0 на празна врата!

ГОЛ! Хертъм имаше лошия късмет да си вкара автогол в 84-тата минута, след като опита да спре диагонален удар на Каракашев, но именно по този начин топката се озова във вратата на Аргилашки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ ПЛОВДИВ: 1. Георги Аргилашки - 3. Па Конате, 4. Виктор Генев (.к), 5. Красиан Колев, 6. Дилан Мартенс, 11. Антоан Бароан, 17. Николай Минков, 21. Точукву Ннади, 24. Яспър Ван Хертъм, 31. Уме Емануел, 44. Роберто Пунчец

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 23. Динко Хоркаш - 5. Тодор Павлов, 20. Милош Петрович, 4. Мартин Паскалев, 34. Петър Витанов, 15. Пиер Зебли, 7. Бабакар Дион, 13. Матеус Да Силва, 10. Джовани Маркес, 14. Димитър Илиев (к), 9. Ерик Сорга 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ботев далеч не се намира в мечтаната си форма от началото на сезона. Към момента "канарчетата" заемат незавидното 10-о място в класирането на родния елит с актив от 26 точки. Възпитаниците на Бруно Балтазар постигнаха 8 победи, 2 равенства и 13 загуби. Въпреки това и изоставането с 13 точки от вечния съперник, "смърфовете" не могат да разчитат, че ще срещнат същото лице на Ботев, който през кампанията загатна няколкократно за класата в редиците си.

Локомотив от своя страна се радва на сравнително добър сезон. "Черно-белите" заемат 4-ата позиция в Първа лига с актив от 39 точки. Евентуален успех ще ги доближи на 6 т. от Топ 3, но момчетата на Александър Томаш трябва да внимават, тъй като Черно море диша във врата им с равен брой точки. 

Последният път, когато тези два съперника се срещнаха, бе в началото на септември. Тогава Локомотив ликува с минимален успех 1:0 на "Лаута". Единственото попадение бе дело на Бобакар Дион в 49-ата минута, а дербито беше белязано от сериозни ексцесии между феновете на двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички