Помощникът на Дик Адвокаат е пред подпис с Ботев Пловдив


Помощникът на Дик Адвокаат е пред подпис с Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1627 0

Изглежда, че в Ботев Пловдив намери своя нов треньор, който ще замести Николай Киров, с когото се разделиха в края на май. Ботев Това ще е Желко Петрович, информира РlovdivDerby.com. Любопитното е, че специалистът доскоро беше асистент на Дик Адвокаат в Утрехт.

Очаква се всеки момент да пристигне на базата на Ботев в Коматево. Aко всичко е наред той ще подпише с жълто- черните. Двете страни вече имат предварителна уговорка за всички условия.

Роденият в Черна гора специалист започва треньорската си кариера като асистент на велики Руд Гулит във Фейнорд, след което води португалския Боависта.  Водил е още холандския Ваалвейка, бил е асистент на Мартин Йола в немския "Хамбург", след което е помощник на Аврам Грант в “Уест Хем”. През 2010 г. Петрович поема японския клуб „Урава Червени Даймъндс, след което е помощник на легендарния Гуус Хидинк в Анжи.

От 2014 е помощник на Дик Адвокаат в националния отбор на Сърбия, работи с Адвокаат за Съндърленд и през последния сезон в Утрехт, който финишира 6- ти в холандското първенство. След края на сезона Дик Адвокаат слага край на треньорската си кариера.

А каква според слуховете е основната причина за раздялата с Киров вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички