Левски започва трудната мисия "Неделев на "Герена"?


Левски започва трудната мисия "Неделев на "Герена"?
Снимка: БГНЕС

13851 0

Треньорът на Левски Петър Хубчев си е поставил за задача да успее да убеди Тодор Неделев да облече синята фланелка, твърди "Тема Спорт". Специалистът отлично познава качествата на халфа от съвместната им работа в националния отбор. При Хубчев Неделев бе несменяем титуляр при "трикольорите". Под негово ръководство халфът участва в 13 двубоя на България, в които вкара 2 гола - при 1:1 в евроквалификацията с Черна гора и 2:1 над Кипър в София в двубой от Лигата на нациите.

Треньорът на Левски отдавна има наблюдение върху играта на офанзивния полузащитник. Според запознати той немалко пъти му е помагал, включително и със съвети, когато Тодор носеше екипа на германския Майнц 05 - от началото на 2014 до края на 2015-а. Хубчев е играл доста в Бундеслигата на високо ниво и има контакти.

Неделев остави зад гърба си най-силния сезон в кариерата си. За първи път 26-годишният футболист навъртя 35 мача в един шампионат. В тях той отбеляза рекордните 14 гола. Много ефектен бе този срещу Локо (Пловдив) на "Лаута", когато вкара от центъра на терена. Халфът бе титуляр и в 6 срещи за Купата на България, включително и загубения финал с 0:1 от градския съперник Локо, като в тях вкара 2 попадения. Те бяха в полуфиналите срещу ЦСКА - разписа се и в Пловдив, и на "Армията", като в столицата бе точен със страхотен изстрел с воле.

Хубчев е получил уверение от шефовете на Левски, че ще направят всичко възможно да привлекат играча. Проблем обаче е желанието на самия футболист. А то е в България да играе само за Ботев, докато този тим го иска. Сериозен интерес към Неделев има и ЦСКА, като "червените" също на няколко пъти удариха на камък с привличането му. Какъв друг проблем ще срещнат "сините" с привличането на звездата вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички