Полицията разкри подробности за арестувания фен на пловдивското дерби – ето какво е наказанието му


Полицията разкри подробности за арестувания фен на пловдивското дерби – ето какво е наказанието му
Снимка: Lap.bg

1408 0

Областната дирекция на МВР в Пловдив обяви, че е задържан 19-годишен привърженик на Ботев Пловдив за изстрелване на пиротехнически средства по време на градското дерби срещу Локомотив от 9-ия кръг на efbet Лига. Органите на реда заявиха, че продължават работят активно за установяване на самоличността на всички извършители на противообществени прояви по време на футболната среща.

Както е известно, по време на пловдивското дерби от сектора за гости на стадиона бяха изстреляни пиротехнически изделия. Засега е установен и задържан 19-годишен фен на гостуващия отбор, изстрелял няколко сигнални ракети с помощта на устройство от типа „писалка”. След 24-часовия полицейски арест, му е съставен акт по чл. 21, т. 11 от ЗООРПСМ. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор и с решение на Районен съд – Пловдив на извършителя е наложена забрана за посещения на спортни мероприятия за срок до 2 години и полагане на 60 ч. обществено полезен труд.

От МВР обявиха, че преди началото на футболната среща е било извършено и обследване на прилежащата зона около стадион „Локомотив”, при което служителите на реда са открили пиротехнически изделия, укрити зад входа на трибуна "Спортклуб", където бяха настанени привържениците на домакините.

"Водени от категоричната позиция за безкомпромисно прилагане на закона по отношение на всички, които нарушават обществения ред и мерките за охрана на всяко спортно мероприятие, криминалистите работят активно по снетите видеозаписи. Освен разпознаване на извършителите, допълнително са предприети съответни оперативни и издирвателни дейности, с цел установяване и на тяхната самоличност.", заявиха от областната дирекция на МВР в Пловдив.

Органите на реда уточниха, че през последните години, за противодействие на футболното спортно хулиганство и за установяване на нарушения в зоната на стадионите, се извършва и контрол чрез видео наблюдение. Именно с помощта на осъществения видеоконтрол е задържан и 19-годишният привърженик на Ботев Пловдив.

А ето как от Локо Пд осъдиха проявите на бултрасите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички