Поискаха 4 милиона лева от Ботев, за да напуснат дома си


Поискаха 4 милиона лева от Ботев, за да напуснат дома си
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

922 0

Минималната неустойка за разваляне на концесията за стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде около 4 милиона лева. Това съобщи днес кметът на града Иван Тотев. Изказването му бе по повод информациите, че Ботев има желание за развалянето на концесията на спортния комплекс и обявяването на нова. Все още обаче няма официално искане за разваляне на концесията от страна на футболния клуб.

"Не ясно кой е собственикът в Ботев и това е големият проблем. Ангел Палийски не е собственик. Проблемът е, че четири пъти се е променял концесионният договор по желание на Ботев. Те навремето бяха сигурни в стабилността на спонсора си. Дори отмениха клаузата за разваляне на концесията по взаимно съгласие. Ние се разбираме с ръководството, но в момента сме изпаднали в тежки юридически казуси", коментира ситуацията Иван Тотев.

Той добави, че е много важно да се изясни кой е истинският собственик на Ботев. След като това стане, общината би съдействала за разсрочването на неустойката, ако се стигне до развалянето на концесията.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички